Murder on the Orient Express

do 7 dec 2023 20:15

Bestel

vr 8 dec 2023 20:15

Bestel

Na het succes van The Mousetrap komt nu hét plot-twist moord-mysterie van Agatha Christie, Murder on the Orient Express, met een absolute sterrencast naar het theater!

Als er een moord wordt gepleegd aan boord van de Oriënt Express, begint de bloedstollende zoektocht naar de dader. De vraag is: zit jij op het juiste spoor? 

Op een winteravond stapt de bekende detective Hercule Poirot aan boord van de Oriënt Express. Net na middennacht komt de trein plotseling tot stilstand door een hevige sneeuwstorm. De volgende ochtend is er één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid als niets is wat het lijkt? Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, richten de passagiers zich tot detective Poirot. Lukt het hem om de moordenaar te ontmaskeren voor deze weer toeslaat?

Stap aan boord van hét moordmysterie van het jaar en beleef de ultieme avond vol intrige, spanning, mysterie en onverwachte plot-twists. Houd je verstand erbij, want iedereen kan het gedaan hebben.. Een moordzaak die je niet snel zult vergeten. 

Toneelschrijver Ken Ludwig (De drie Musketiers, Crazy for You) bewerkte de klassieke thriller, met de beroemde Hercule Poirot, tot de ultieme ‘who done it’. Met een cast van uiteenlopende personages laat hij het publiek tot het einde raden wie de dader is.

De sterrencast bestaat uit Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske, Ruben Brinkman, Marijn Claes, Lusanne Arts, Penny Vos en Belle Zimmerman.

 

Eindtijd: +/- 22:30 uur (inclusief pauze)

   

   

   

 

Musicalsites ⭐⭐⭐⭐⭐ - "Een bloedstollende reis op de Orient Express", "In deze samenstelling weten de acteurs en actrices een spannende show neer te zetten en deze spanning af te wisselen met goed getimede humor. Remko zet een fantastische Poirot neer met een heerlijk Frans accent. Het personage van Lone zorgt in deze show voor de komische noot.", "Het mooie decor, het gebruik van licht en de muziekfragmenten maken de show helemaal af. Wie fan is van het verhaal en van Agatha Christie mag deze show absoluut niet missen!”

Musicalweb ⭐⭐⭐⭐ - "Er wordt ontzettend goed geacteerd en de humor die in het spel zit, wordt goed overgebracht op het publiek. Op de juiste momenten worden er pauzes gehouden tijdens het spreken en je kan merken dat de acteurs ervaren zijn. Dat is heel prettig om naar te kijken.", "Het verhaal is vlot, spannend en heeft een verrassende plottwist. Het is een spannende Cluedo-achtbaan, waarbij je heerlijk kan genieten van het uitzicht, want het stuk staat als een huis."

Theaterparadijs ⭐⭐⭐⭐ - "De cast speelt unaniem sterk waarbij sommige rollen nadrukkelijker naar voren komen dan anderen.", "...een heerlijke avond uit met een voortreffelijke cast."

Broadway World ⭐⭐⭐⭐ - “REP Entertainment has transformed the well-known story into an exciting and humorous play, full of hysterics, wonder and drama, and keeps the attention until the final revelation and last piece of the puzzle. Bravo.”

Volkskrant ⭐⭐⭐⭐ - "Remko Vrijdag is onmiskenbaar de spil en motor van theatervoorstelling ‘Murder on the Orient Express’", "Productioneel is flink uitgepakt met een prachtige vormgeving."

Ilovetheater ⭐⭐⭐⭐⭐ - "Deze voorstelling is zoals een voorstelling moet zijn; spannend en boeiend van begin tot eind, met daarbij nog een goede dosis humor, een fenomenaal decor en een goed gecaste cast, waarvan de acteurs goed bij elkaar passen en elkaar feilloos aanvoelen."

Musicalnieuws - "Er zijn van die voorstellingen die zo af zijn, dat je wil zeggen "strik erom" en niks meer aan doen! Murder on the Orient Express is er zo een. Een toneelstuk dat met liefde en precies oog voor detail is gemaakt."

Musicalspot - "Wij zijn onder de indruk van deze moordlustige cast van topniveau!"

Musicalvibes - "Murder on the Orient Express is een interessante voorstelling die de jaren 30’en detective liefhebber niet graag wilt missen. Er is zoveel potentie: als de kleine vergissingen worden opgelost zou het een feestje zijn om naar te kijken."

Theaterkrant - "Murder on the Orient Express kiest op alle fronten voor groot en smeuïg spel. Het wil geen diepgaand, meerlagig drama zijn, maar een smakelijk karakterstuk dat zich van grote gebaren bedient."

Bekijk ook het premièreverslag

Murder on the Orient Express komt naar theater met sterrencast
Tweede Agatha Christie voorstelling na het succes van The Mousetrap

REP Entertainment presenteert de theaterproductie Murder on the Orient Express, gebaseerd op het bekende moordmysterie van Agatha Christie. Met een sterrencast, waaronder Remko Vrijdag, Frederik Brom en Lone van Roosendaal, en onder regie van Jasper Verheugd. Na het succes van The Mousetrap komt de producent met het tweede moord-mysterie van Agatha Christie. Murder on the Orient Express is na de première op 26 november te zien in theaters door heel Nederland. REP Entertainment presenteert Murder on the Orient Express, een toneelstuk gebaseerd op het  meesterwerk van Agatha Christie. Het stuk is bewerkt voor theater door toneelschrijver Ken Ludwig, bekend van onder andere De drie Musketiers en Crazy for You, en wordt vertaald en geregisseerd  door Jasper Verheugd. De sterrencast bestaat uit Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske, Ruben Brinkman, Marijn Claes, Lusanne Arts en Belle Zimmerman.

Regisseur Jasper Verheugd: “Ik ben ontzettend enthousiast om deze iconische Agatha Christie op het toneel te mogen brengen. Met deze cast belooft het een avond te worden die je niet snel zult vergeten. Het is een eer om dit klassieke plot-twist moord-mysterie aan het publiek te presenteren en ik kijk ernaar uit om ze mee te nemen in deze spannende zoektocht naar de dader.”

Het verhaal speelt zich af aan boord van de Oriënt Express, waar op een winteravond een moord wordt gepleegd. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar niets is wat het lijkt. Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, vertrouwen de passagiers op detective Hercule Poirot om het mysterie op te lossen. Het publiek wordt meegenomen in een bloedstollende zoektocht naar de dader, vol met plot-twists en verrassingen. 

Het wordt een groots opgezette theaterproductie met een filmisch karakter; een inventief decor, spectaculair licht en er wordt gebruik gemaakt van soundscapes en muziek. “Voor deze nieuwe versie van Murder on The Orient Express halen we veel inspiratie uit locatietheater, waar ik me de afgelopen jaren in verdiept heb. Mijn doel is om dit ook naar de theaters toe te brengen en het theater, het gebouw zelf, als locatie te benaderen. Het publiek stapt binnen en gaat echt mee op reis met de Orient Express. Kortom, een echte beleving. Een hele uitdaging voor een toerende productie. Maar een uitdaging waar ik heilig in geloof.” Aldus de regisseur.

Praktisch informatie
Murder on the Orient Express is vanaf November 2023 te zien in theaters door heel Nederland. De kaartverkoop is gestart via de theaters en via www.repentertainment.nl

Bekijk hier de perspresentatie

Lees hier het persbericht in pdf

Rechtenvrij artikel Murder on the Orient Express

Na het succes van ‘The Mousetrap’ dendert dit seizoen de Oriënt Express door Nederland. Aan boord een absolute sterrencast met o.a. Remko Vrijdag, Gerrie van der Klei, Lone van Roosendaal, Wilbert Gieske en Frederik Brom. Een unieke toneelbewerking van het klassieke verhaal van whodunnit koningin Agatha Christie. Wij spraken producent Rick Engelkes, regisseur Jasper Verheugd, decor- en kostuumontwerper Joris van Veldhoven, en een deel van de cast over deze nieuwe, Nederlandse productie. 

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om ‘Murder on the Orient Express’ naar de theaters te brengen?
Rick: “Vorig seizoen hebben we ‘The Mousetrap’ naar Nederland gebracht, een voorstelling die goed is ontvangen door zowel het publiek als de recensenten. Het enthousiasme van het publiek smaakte naar meer!”

Waar gaat ‘Murder on the Orient Express’ over?
Jasper: “Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie, en is door Ken Ludwig bewerkt voor het toneel. Het is een spannend stuk over Hercule Poirot die op een winteravond aan boord stapt van de Oriënt Express. Net na middennacht komt de trein tot stilstand door een hevige sneeuwstorm, de volgende ochtend is één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid als niets is wat het lijkt? Opgesloten in de trein, met een moordenaar in hun midden, richten de passagiers zich tot detective Poirot. Het is aan hem om, samen met het publiek, de moordenaar te ontmaskeren voor deze weer toeslaat.”

Je zegt samen met het publiek, doen zij actief mee?
Jasper: “In deze versie van ‘Murder on the Orient Express’ breken we door de vierde wand heen. Figuurlijk én letterlijk. De bezoeker wordt actief betrokken in het verhaal, zonder dat ze daarvoor van hun stoel hoeven te komen. We doen dit door ze onder te dompelen in de voorstelling zelf. Het hoofdpersonage Hercule Poirot (Remko Vrijdag red.) zal zich rechtstreeks tot het publiek richten. Mijn doel is dat de beleving groter wordt, hiervoor heb ik me laten inspireren door locatietheater. De afgelopen jaren heb ik mij steeds meer in dit fenomeen verdiept, onder andere voor een voorstelling die ik regisseerde in de steengroeve van Winterswijk. Het publiek verhoudt zich bij locatietheater namelijk op een andere manier tot de omgeving en het decorum van de voorstelling. Zo maken we nu gebruik van een inventief en technisch hoogstaand decor, spectaculair licht, soundscapes en muziek. Het publiek moet het gevoel krijgen dat ze zelf aan boord zitten van de Oriënt Express.”

Dat klinkt als een behoorlijke uitdaging. Hoe houd je daar rekening mee met het ontwerp voor kostuums en decor?
Joris: “Het is een reizende productie, dus dat vraagt om veel creativiteit als je een voorstelling groots wilt laten aanvoelen. Bij ‘The Mousetrap’ ben ik qua kleding en decor uitgegaan van film noir, veel in zwart wit. Daar heeft Uri Rapaport (lichtontwerp red.) kleur aangebracht met lichtaccenten om de sfeer en emoties te versterken. Bij ‘Murder on the Orient Express’ hebben we gekozen voor een andere aanpak. We pakken veel meer uit met de kostuums, waardoor personages letterlijk meer kleur krijgen. Het verhaal speelt zich af aan boord van de iconische Oriënt Express. Dat rijke gevoel van toen willen we vangen en overbrengen in het theater. De grootste uitdaging voor mij was het in beeld brengen van de Oriënt Express zelf. Ik wil nog niet teveel weggeven over het decor, maar ik denk echt dat we op een spectaculaire manier vorm hebben gegeven aan de trein. Hierdoor krijgen de acteurs meer ruimte om te spelen en kunnen we meer variëren qua toneelbeeld per scene.”

Komend seizoen stap je aan boord van de Oriënt Express. Waar kijk je het meeste naar uit?
Gerrie: “Ik vind het een eer om in deze voorstelling te spelen! Ik ben fan van Agatha Christie en heb al haar boeken wel een paar keer gelezen. Ik heb zelfs foto’s van mezelf bij haar standbeeld, en bij haar huis in Torquay. Toen ik werd gevraagd voor de rol van Prinses Dragomiroff, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Het is een fantastisch mens om te spelen. Ze is een flamboyante, pittige dame, die best voor zichzelf op durft te komen. Maar of ze het einde van de reis haalt? Dat wordt elke avond maar weer de vraag. Ik kijk er heel erg naar uit om te beginnen, en om met deze geweldige club mensen aan de slag te gaan.”  

Waarom moeten mensen deze voorstelling gaan zien?
Lone: “Ik denk dat iedereen dit leuk vindt. Je moet namelijk echt meedenken om de moordenaar te ontmaskeren. Het stuk zit gewoon goed in elkaar, je vindt continue nieuwe aanwijzingen en verandert daardoor steeds van hoofdverdachte. Dat is de kracht van de verhalen van Agatha Christie; ze blijven spannend tot het einde. Het maakt ook niet uit of je jong of oud bent, iedereen gaat hier plezier aan beleven.”

‘Murder on the orient express’ is vanaf 11 november 2023 te zien door heel Nederland.

Lees dit artikel als PDF