Maartje & Kine

Speelbeesten

vr 17 dec 2021 20:30

Afgelast

Naar aanleiding van de persconferentie van 26 november hebben wij besloten alle voorstellingen te annuleren vanaf zondag 28 november tot zondag 19 december. Bezoekers ontvangen per e-mail bericht omtrent de verdere afhandeling.

Met 'Speelbeesten' maken Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Waar anderen tijdens de lockdown gingen trainen voor de triathlon, hun kelder opruimden of begonnen aan een studie Mandarijn voor Beginners, doen ook zij wat ze al veel te lang wilden maar nooit deden.

Een programma maken over alle onderwerpen die zij tot nog toe niet aandurfden.

Bijvoorbeeld liedjes over die ontbrekende kinderwens, Maartjes voornemen om haar relatie te beëindigen, Kines haat/liefdeverhouding met haar thuisland Noorwegen en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders.

Aangejaagd en opgejut door de schrijver Peer Wittenbols springen deze twee multi-instrumentalisten met ‘Speelbeesten’ voor de hongerige leeuwen: met hun rijke verzameling nieuwe nummers klimmen ze de bühne op. En omdat ze ook tijdens de tournee voortdurend nieuw materiaal gaan schrijven, zal geen avond hetzelfde zijn. Zo is het publiek onderdeel van hun gewaagde experiment: nieuwe nummers zien het levenslicht, andere vallen af. Het resultaat toont een volstrekt nieuwe kant van Maartje & Kine: persoonlijker, gedurfder en riskanter. Maar zoals altijd onweerstaanbaar muzikaal, humoristisch en verfrissend. Omdat ze als ware ‘Speelbeesten’ niks liever willen dan het theaterdoek aan flarden zingen.