Lucretia van der Vloot

Lucretia sings Gladys

vr 2 november 2018 20:30

Bestel

Unieke en persoonlijke voorstelling.

Gladys Knight is met haar warme en lage stem een levende legende. Ze scoorde megahits als ‘Midnight Train to Georgia’ en ‘If I Where Your Woman’. In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling vraagt Lucretia van der Vloot zich af wat de parallellen zijn in hun levens en waarom Gladys Knight zo'n rolmodel voor haar is. De prachtige nummers van Gladys Knight vormen de rode draad van haar eigen levensverhaal. Verhalen over onzekerheden, mooie momenten en liefdes vol muzikaliteit en humor. Veelal zijn de liedjes in hun originele staat, maar soms in bijzondere vertalingen naar het Nederlands. Lucretia wordt begeleid door een band onder leiding van Jurre Hogervorst                                                                                                         

Een muzikaal eerbetoon aan soulzangeres Gladys Knight

Van september tot en met december 2018 tourt zangeres en actrice Lucretia van der Vloot langs de Nederlandse theaters met het theaterconcert ‘Lucretia Sings Gladys’. Een eerbetoon aan een van de grootste nog levende soullegendes.
De Amerikaanse zangeres Gladys Knight behoort tot de grote soulnamen als Aretha Franklin, The Supremes en Etta James. Gladys scoorde mega hits als onder andere ‘If I Were Your Woman’, ‘Midnight Train to Georgia’ en de James Bond soundtrack ‘Licence to Kill’.
In deze soulvolle voorstelling vormen Van Der Vloots verhalen en de schitterende Knight-songs de rode draad. Lucretia: “Haar muziek is voor mij mijn hele leven een bron van inspiratie. Enkele jaren terug zag ik haar voor het eerst live in de Royal Albert Hall in Londen. De tranen vloeiden bij haar opkomst en die avond besloot ik om haar te eren met een prachtige voorstelling. En die presenteer ik nu vol trots! Ik vertel verhalen uit mijn eigen leven; mooie momenten, onzekerheden, liefdes en ik zoek naar de parallellen van mijn leven en dat van Gladys”.

Lucretia wordt begeleid door een catchy live band. En drie achtergrondvocalisten vormen haar eigen ‘the Pips’; het trio waarmee Gladys Knight jarenlang optrad.

Lucretia
Lucretia van der Vloot was eerder onder andere te zien in All Stars (als vrouw van Thomas Acda), het Kopspijkers cabaret, De Marathon de musical en vormt daarnaast samen met Michelle David en Rocq-e Harrell al jaren het vertrouwde gezicht van de soulformatie ‘Big, Black & Beautiful’.