Leids Cabaret Festival

Finalistentour 2020

za 3 april 2021 19:00

Uitverkocht / Wachtlijst

za 3 april 2021 21:00

Uitverkocht / Wachtlijst

Verplaatste voorstelling. Verkoop al actief. 

Ontdek de grote nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld!

Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen, stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt.

Sinds 1978 is het BNNVARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2020 het land in met de Finalistentour waarin zij de finaleavond integraal over doen. Kom kijken en oordeel zelf!

Vanaf maart 2020 staan de nieuwe finalisten in de startblokken.
Mis hun eerste optredens niet!

Download hier de app van het Leids Cabaretfestival!

De winnaar is bekend!

De winnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2020 is Lisa Ostermann. Naast de vakjuryprijs heeft zij ook de publieksprijs en de studentenprijs in de wacht gesleept. Bekijk hier de uitslag!

Lisa's programma ‘’Wat de ander wil horen’’ is een mix een mix van scherpe grappen, liedjes en onverwachte wendingen. Ook zijn er sexy dancebreaks (als Lisa een goeie dag heeft). ‘Wat de ander wil horen’ gaat over hoe prettig het is om te pleasen en zelf niks te vinden. Over hoe rustgevend en duidelijk het is om altijd mee te gaan in wat anderen zeggen dat je moet doen en in wat je van huis uit geleerd hebt. Over wat een gedoe het is om dat niet te doen; om je uit te spreken. Als je überhaupt al iets vindt.

Naast Lisa Ostermann zijn ook cabaretier Thjum Arts en De Vriendendienst (bestaande uit gitarist Peer Thielen en cabaretier Yuri Disseldorp) te zien tijdens deze tour. De drie finalisten doen op die avonden de finale nog eens dunnetjes over. Zij spelen allemaal 25 minuten.

Als Thjum Arts het podium opkomt, gebeurt er iets. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken. Hij onderzoekt het leven op een dusdanige manier dat je na afloop niets anders kan zijn dan onder de indruk. In zijn voorstelling ‘Stilte zoekt luisteraar’ zet hij eenzaamheid en verbondenheid tegenover elkaar in een poging te komen tot één groots moment.

De Vriendendienst - ‘Als het confetti regent’ is een muzikale collage van verhalen, sketches, personages en muziek. Geïnspireerd door het dagelijks leven, aangevuld met een flinke dosis absurdisme en harde gitaren.

Lisa Ostermann

Thjum Arts

De Vriendendienst