Lang Geleden

Een muzikale tijdreis (6+)

wo 9 mei 2018 15:00

Bestel

De belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis in een spannende Familiemusical.

Van Hoorne Entertainment presenteert de gloednieuwe, familievoorstelling ‘Lang Geleden…’, gebaseerd op het populaire gelijknamige geschiedenisboek. Van dit boek zijn ruim 200.000 exemplaren verkocht. Voorzien van kleurrijke decors en kostuums, swingende muziek en veel humor, zoals we gewend zijn van de sprookjesmusicals van Van Hoorne, komen de meest spraakmakende verhalen uit de vaderlandse geschiedenis tot leven. Een muzikale tijdreis, waarin het publiek oog in oog komt te staan met prins Willem van Oranje, Hugo de Groot die in een boekenkist uit Slot Loevestein wist te ontsnappen en met de jonge Jacoba van Beieren, die op haar vijfde uitgehuwelijkt werd aan een Franse prins. Sommige verhalen klinken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze zijn allemaal echt gebeurd!

Einde: +/- 16:05 uur (zonder pauze)

Meet & Greet en Geschiedenis Experience

Na afloop van de voorstelling kan iedereen met de acteurs op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet. Ook kunnen de jonge theaterbezoekers vóór de voorstelling in de foyer deelnemen aan de Geschiedenis Experience die bestaat uit diverse activiteiten over de Nederlandse geschiedenis.

Kinderboek ‘Lang geleden…’

In samenwerking met Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum presenteert Van Hoorne Entertainment de educatieve voorstelling ‘Lang geleden…’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Arend van Dam en Alex de Wolf. Het populaire boek, waarvan inmiddels ruim 200.000 exemplaren zijn verkocht, maakt de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis toegankelijk voor kinderen en is niet meer weg te denken uit het huidige basisonderwijs.

Recensies Lang Geleden… een muzikale tijdreis

Theaterkrant:

"Lang geleden… is zowel historisch getrouw als fantasierijk en laat precies zien dat het goed vertellen van spannende verhalen de kracht is van zowel geschiedenis als theater."


Olivette.nl

"Ik was even bang dat het saai en op een “boring geschiedenis manier” zou worden gebracht, maar niet is minder waar, het was een hele happening. Er werd heel wat gegrinnikt om mij heen en ook door mij."


Musicalsites:

"Een voorstelling voor kinderen, maar waarmee ook zeker de ouders, tantes, ooms, opa's en oma's een mooie ervaring rijker zijn!"


Musicalworld:

"Met het historische Hamilton als grote musicalhit voor volwassenen op dit moment lijkt deze voorstelling precies op het juiste tijdstip te komen. Want ook de Nederlandse helden kunnen rappen, ga maar kijken bij “Lang Geleden…”!"


I Love Theater:

"Voorzien van kleurrijke decors en kostuums, swingende muziek en vooral veel humor, komen de meest spraakmakende verhalen uit de vaderlandse geschiedenis tot leven in deze theatervoorstelling voor jong én oud."


MamaLiefde *****
:

"… hiermee onderscheidt deze familievoorstelling zich van anderen; het is gebaseerd op gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis, waardoor de voorstelling niet alleen vermakelijk, maar ook nog eens leerzaam is!"


Good Girls Company
:

"Dacht je dat een musical over de geschiedenis saai is? Dan heb je het mis. Lang geleden… zit boordevol humor."


Mama’s met Thee
:

"Een uur lang geschiedenisles die nog beter blijft hangen dan het verhaal uit het boek."


Juf Maike
:

"Van Hoorne Entertainment zet met dit stuk de vaderlandse geschiedenis op een begrijpelijke en meeslepende manier neer."


Website4Mama
:

"Wat een leuke manier om de geschiedenis te leren."


Lotus Writings
:

"De vertellingen en voorstellingen passen precies bij de belevingswereld van kinderen in de basisschoolleeftijd. Aangevuld met grapjes en vrolijke liedjes maakt het de - toch redelijk zware - historische verhalen een stuk luchtiger."


Kidseropuit
:

"De kinderen om ons heen zijn duidelijk onder de indruk."

 

 

 

Door Van Hoorne is een lesbrief beschikbaar gesteld. Wanneer u deze wilt ontvangen, kunt u een mail sturen naar communicatie@theaterdestoep.nl.