Klassiek in Simonshaven: Katharina Gross & Fie Schouten

Mijn Wilde Tuin

vr 22 mrt 2024 20:00

Bestel

Boek deze voorstelling nu ook in onze voordelige serie, 5 concerten voor € 75,-. Klik op de knop rechts 'Klassiek in Simonshaven 23/24' om te reserveren.

Celliste Katharina Gross werd 2020 door het Mondriaan Fonds en het Fonds Podiumkunsten geselecteerd voor een artist residency in het Van Doesburghuis in Parijs, waar ze in de zomer van 2020 vier maanden verbleef en werkte aan nieuwe avontuurlijke muzikale projecten. Ze is een gedreven muzikant die alles aanpakt van klassieke muziek tot theaterproducties. Klarinettiste Fie Schouten, geboren en nog altijd woonachtig in Amsterdam, is te horen in vele verschillende formaties op podia en festivals wereldwijd. Zij bespeelt alle klarinetten, met een voorliefde voor de lage instrumenten. Fie Schouten werkt al sinds haar studietijd samen met componisten en maar liefst 100 werken werden voor haar en haar ensembles geschreven.

Hun programma ‘De Wilde Tuin’ is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Meir Shalev: “De zijpaden die we inslaan, lopen over een tapijt van kleurige bloemen en geurige kruiden en zetten de luisteraar altijd af bij adembenemende vergezichten.”

Dit concert vindt plaats in het witte kerkje van Simonshaven. De sfeer van dit kerkje draagt bij aan de beleving van het concert.

Dit concert kwam tot stand met ondersteuning van het Nationaal Podiumplan.