Joost Spijkers

SPIJKERS III

do 22 april 2021 20:30

Verkoop inactief

 

Wegens Corona nog niet in verkoop.

 

Eenmansopera over levenshonger

'...de sublieme cocktail van vreugde, verdriet en verlangen…’ schreef de jury van de Poelifinario over het vorige programma van Joost Spijkers. Dat belooft wat voor dit fonkelnieuwe muzikale theateravontuur. Laat je meenemen door de vrolijke en melancholieke energie van Joost en wees van harte welkom in zijn “HOTEL SPIJKERS”.  

Puttend uit zijn eigen leven en geschraagd door oude tradities, voert Joost je als een moderne sjamaan door het landschap van onze eigen emoties. 

“HOTEL SPIJKERS” is de nieuwe avondvullende muziektheatervoorstelling van Joost Spijkers en zijn band. Een eenmansopera over levenshonger: het verlangen naar samenzijn en hoe het in leven houden van herinneringen vrijheid brengt. Gezongen, gespeeld, gedanst en verteld door Joost Spijkers. Nieuwe teksten speciaal voor SPIJKERS geschreven door toneelschrijver Peer Wittenbols. De muziek bestaat uit bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuw geschreven composities van Arend Niks, Stanislav Mitrović en Joost zelf.

In HOTEL SPIJKERS komt een man de lobby van het hotel binnen. Hij is overduidelijk aangeschoten. Zijn kleren zijn gehavend en hij heeft de nodige schrammen en blauwe plekken. Over zijn arm hangt zijn trouwpak: rokkostuum met corsage in de revers. Hij duwt op de hotelbel die op de balie staat en wacht tot de nachtportier zich meldt. Hij begluurt de andere hotelgasten; elk van hen heeft zijn eigen wonderlijke, onthutsende of ontroerende levensgeschiedenis.

Met: Joost Spijkers, Arend Niks, Stanislav Mitrović, Andreas Suntrop en Arno Bakker 

Regie Titus Tiel Groenestege

Over Spijkers II

Joost Spijkers won met zijn voorstelling SPIJKERS II de Poelifinario voor de beste voorstelling in de categorie kleinkunst. “De voorstelling staat op eenzame hoogte. Elke noot, elk woord, elke handeling wordt met volle, theatrale overgave gebracht en dat maakt dat SPIJKERS recht in het hart raakt.” Aldus de jury. 

Recensies 

"Geestige mimiek, danstalent en zangstem maken zijn tweede solovoorstelling Spijkers II uniek" - Joris Henquet (de Volkskrant) **** 

"‘Spijkers II’ is zoals een goed theaterconcert moet zijn: een losse aaneenschakeling van prachtige liedjes - veelal van de hand van Peer Wittenbols - gebracht door Joost Spijkers, een theatrale, pure zanger. Naast hem staat een geweldige band die hem op alle fronten ondersteunt."- Rinske Wels (TROUW) **** 

"Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal.  Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem."- Ruud Buurman (Theaterkrant) *****