Janneke de Bijl

Doet u ook mensen?

do 7 dec 2023 20:30

Bestel

Geloof het of niet, maar in feite is Janneke een optimist. Altijd al geweest ook. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Het enige probleem is dat andere mensen vaak niet naar haar luisteren, terwijl ze toch echt 550 op haar Cito-toets had.

Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt.

Doet u ook mensen? is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Over redden wat er te redden valt. Met als wezenlijke vragen: Hoe gaat het met de Hutu’s en de Tutsi’s? Kun je iemand redden die dood wil? En waar plaats je de uitroeptekens in je agenda?

Janneke de Bijl won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast maakt ze zich regelmatig druk op Radio 1 en daarbuiten. Doet u ook mensen? is haar derde cabaretprogramma. In de zomer van 2023 verschijnt haar debuutroman Als, dan bij Nijgh & van Ditmar. En o ja, ze is ook nog filosoof – niet continu, maar wel steeds.

 

De pers over de eerdere voorstellingen van Janneke:

“Scherpzinnige, soms vileine en dan weer liefdevolle observaties over zichzelf en haar omgeving.” – ★ ★ ★ ★ de Volkskrant

“Wat fijn dat er types als Janneke de Bijl rondlopen.” – Parool

 

BOEK DEZE VOORSTELLING NU OOK IN ONZE VOORDELIGE SERIE; VIJF CABARETVOORSTELLINGEN VOOR
€ 55,--. KLIK OP DE KNOP RECHTS 'KLEINE ZAAL SERIE D' OM TE RESERVEREN. 

De serie bestaat uit de volgende voorstellingen: 

 do 7 december - Janneke de Bijl - Doet u ook mensen? 

do 18 januari - Cameretten Finalistentournee (57e editie) 

do 7 maart - Anuar - Made in Holland

za 13 april - The Nijland - Uitgekunsteld 

vr 24 mei - Piet van Eeghen - De verlichting nabij 

 

Eindtijd: +/- 22:15 uur (inclusief pauze)

 

Trouw ⭐⭐⭐ - "Dat De Bijl in Doet u ook mensen? de pijn en het verdriet in haar leven wél aangaat, geeft de voorstelling een prettige urgentie."

Parool - "Waren haar eerste twee voorstellingen nog te omschrijven als verhalend cabaret, in Doet u ook mensen? gooit Janneke de Bijl alle theaterregisters open. Ook laat ze een rebelse kant van zichzelf zien."