Jan Beuving

Restante

wo 9 nov 2022 20:30

Bestel

‘Niets blijft’, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven. (Tenzij ze Pythagoras of Euclides heten.) Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten. 

Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn laatste soloprogramma, Rotatie, werd genomineerd voor een Poelifinario. De pers was superlatief: "Knappe grappen en puntgave liedjes" (de Volkskrant), "Origineel, grappig en ontroerend" (NRC) en de Theaterkrant schreef: "een programma dat de perfectie benadert"  

Het volgende doel is blijvende indruk maken.

 

Jan Beuving

Jan Beuving (1982) voltooide, na zijn middelbareschooltijd, een bachelor wiskunde en een master wetenschapsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daarna ging hij studeren aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar hij eind 2010 afstudeerde als liedtekstschrijver. Sinds zijn afstuderen is hij gevestigd als tekstschrijver en cabaretier. 

In 2016 en 2017 was hij, met Tom Dicke aan de piano, in de theaters te zien met het programma 'Raaklijn'. De VSCD bekroonde het programma met de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het meest veelbelovende toekomstperspectief. In 2018 ging zijn soloprogramma 'Rotatie' in première. Uiteraard weer met Tom Dicke aan de vleugel. Het programma werd jubelend ontvangen. "IJzersterk. Origineel, grappig en ontroerend." (NRC, *****) "Schitterend programma. Knappe grappen, puntgave liedjes." (Volkskrant, ****). "Een wiskundige waar je naar blijft luisteren." (Trouw, ****) Het programma werd genomineerd voor een Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma van het seizoen.