ISH EN DE JUNIOR COMPANY VAN HET NATIONALE BALLET

NARNIA: DE LEEUW, DE HEKS EN DE KLEERKAST (8+)

do 17 mei 2018 20:15

Bestel

'Narnia' is een spannende samenwerking tussen de Junior Company van het Nationale Ballet en ISH. Het is daarmee een ontmoeting tussen ballet en andere dansvormen zoals hiphop.

'Narnia – de leeuw, de heks en de kleerkast' is gebaseerd op het boek van C.S. Lewis. Bij het verstoppertje spelen komen vier broers en zussen in een kledingkast terecht en belanden van daaruit in de sprookjesachtige wereld van Narnia, vol heksen, faunen, leeuwen, bevers en andere magische figuren. Hier worden ze geconfronteerd met de strijd tussen de legers van ‘het goede’, aangevoerd door de verstoten Aslan de Leeuw en de legioenen van ‘het kwade’, die onder leiding staan van de huidige heerser, de Witte Heks. Indrukwekkende groepsdansen worden in Narnia afgewisseld met solo's en duetten waarin niet alleen hiphop en klassiek ballet voorkomen, maar ook tap, moderne dans en breakdance.

In april 2015 ging 'Narnia' in première, met overweldigend succes bij pers en publiek: "Het. Is. Ge-wel-dig." schreef De Telegraaf (5 sterren).