Frédérique Sluyterman v. Loo, Irene Kuiper, Ger Otte

In bed met Dietrich en Piaf

wo 20 december 2017 20:15

Bestel

La Vie en Rose’ meets ‘Van Kopf bis Fuss’.

Ze waren hartsvriendinnen: zangeres Edith Piaf, die het leven opdronk tot de laatste teug, en filmster Marlene Dietrich, die haar leven zorgvuldig plande. Waarom klapte hun relatie uit elkaar? In een nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer deze diva’s van elkaar verschillen, maar ook hoeveel de twee nog van elkaar houden. Heden en verleden vloeien door elkaar heen als Dietrich en Piaf hun eigen versie van de gebeurtenissen geven. Frédérique Sluyterman van Loo (o.a. ‘Adèle, Conny, Jasperina - De Grote Drie’) speelt Dietrich, Irene Kuiper (o.a. ‘Harrie Babba’) Piaf. Ger Otte (o.a. ‘Ciske de Rat’) speelt alle mannen in hun leven.

In deze nieuwe muziektheatervoorstelling vormen humor, nostalgie, feit en fictie een verrassend geheel.

Enkele recensiequotes nav de première van 9 oktober jl.

Trouw - ****sterren: "Daniel Cohen vertelt een integer verhaal over vriendschap, aantrekkingskracht, walging, rivaliteit en jaloezie dat de kwestie Piaf-Dietrich overstijgt."
"Frédérique Sluyterman van Loo (Marlene Dietrich) en Irene Kuiper (Edith Piaf) zijn fenomenaal. Zowel in de scènes als in de vele flarden van beroemde nummers die ze zingen. Ook Ger Otte, pianist, arrangeur en bijrollen is geweldig: muzikaal én grappig. 'In bed met Dietrich en Piaf' raakt het hart en laat je nadenken." 

Theaterkrant.nl - ***sterren: "Liefdevolle catfight tussen kleine heks en wandelende ijskast", "Mooi is bijvoorbeeld de manier waarop liefde voor elkaar en geldingsdrang als grootste zangeres door elkaar heen lopen. Ze kunnen elkaar lekker uitschelden, maar ze houden ook van elkaar."

NRC - ****sterren: "In bed met Dietrich en Piaf is een fijnzinnige mozaïek over twee vrouwen die veel geheimen met zich meedroegen.", "Op piano en accordeon worden ze expressief begeleid door Ger Otte, die tevens allerlei mannenrolletjes voor zijn rekening neemt - beurtelings teder en lachwekkend."