Huisvrouwen Bestaan Niet

Rian Gerritsen, Anouk Maas, Lieneke Le Roux

do 13 jan 2022 20:15

Bestel

“Het leven is soms net een vuilniszak, er kan altijd nog wat bij.”

Of je nou ziek, verliefd, vrolijk of verdrietig bent, de was wacht nooit. Net als de rest van het huishouden trouwens. En dat terwijl je natuurlijk gewoon wil léven. In de herkenbare en humoristische voorstelling 'Huisvrouwen Bestaan Niet' maken we kennis met drie vrouwen die totaal verschillend omgaan met de combinatie relatie, werk, kinderen, vrienden en familie en elkaar proberen te overtuigen van hun manier.

Gijsje (29), wiens smetvrees symbool staat voor haar angst voor zo’n beetje het hele leven. (Mam, hoe lang gebruik jij dit doekje al?) Halfzus Marjolein (39) die alles neemt zoals het komt, ook als het niet komt. (Bij ons kakken de kinderen met een bord nasi op schoot.) En moeder Loes (59) die met haar extravagante levensstijl misschien nog wel het meest midden in het leven staat. Over een ding zijn ze het eens: Huisvrouwen Bestaan Niet (meer). Al lijkt het huishouden soms wel erg op het leven: net als je het aan de ene kant op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje.

Of zoals zij zeggen: "Het leven is soms net een vuilniszak, er kan altijd nog wat bij."

'Huisvrouwen Bestaan Niet' is gebaseerd op de gelijknamige bioscoophit die de best bezochte film van het jaar was en een nominatie voor een Gouden Kalf ontving.

Anouk Maas

Het is tijd voor de eerste voorstelronde met niemand minder dan Anouk Maas! Anouk was eerder te zien in de musicals Hair, Flashdance en in de theatervoorstelling ‘Help, mijn man begrijpt me niet!’  Anouk zal de rol van Gijsje vertolken in de gloednieuwe vriendinnencomedy Huisvrouwen Bestaan Niet. Gijsje (29) heeft smetvrees en dat staat symbool voor haar angst voor zo’n beetje het hele leven.

"Mam, hoe lang gebruik jij dit doekje al?!"

Rian Gerritsen

Voorstelronde twee met niemand minder dan Rian Gerritsen! Rian was eerder te zien in de Luizenmoeder en in Opvliegers! Rian kruipt in de rol van Marjolein (39), de halfzus van Gijsje. Marjolein is een moeder die alles neemt zoals het komt, ook als het niet komt.

"Bij ons kakken de kinderen met een bord nasi op schoot."

Lieneke Le Roux

En last but not least… Lieneke Le Roux! Lieneke was eerder te zien in de series ‘Oogappels’ en ‘Dokter Deen’ en in de theatervoorstelling ‘Powervrouwen’. Lieneke zal schitteren in de rol van Loes (59)! Loes is moeder van Gijsje en Marjolein. Met haar extravagante levensstijl staat zij van alle drie de dames misschien wel het meest midden in het leven.

"Net als je het aan de ene kant op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje."