Hermine Deurloo, Eran Har Even en Jeroen Vierdag

zo 18 oktober 2020 15:00

Bestel

Dit trio is een nieuwe samenwerking van mondharmonica speelster Hermine Deurloo, de uit Israel afkomstige gitarist Eran Har Even, en de veelzijdige bassist Jeroen Vierdag. De muzikale nadruk zal liggen op sterke melodieën en interactie tussen de drie stemmen. 

Hermine Deurloo was de afgelopen jaren te horen als solist bij grote orkesten zoals het Metropole Orkest, en daarnaast maakte trad ze o.a. op met drummer Steve Gadd, pianist Mike Boddé en zanger Alain Clark. In 2018 won ze de amerikaanse ‘Bernie Bray Harmonica Player of the Year’ prijs.

De Israelische gitarist en componist Eran Har Even studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en treedt sindsdien veel op in Europa met internationale jazzformaties, waaronder Benny Golson, Gilad Hekselman en Harmen Fraanje. Zijn laatste album ‘World Citizen’ verscheen op Challenge Records.

Jeroen Vierdag staat als bassist al jaren aan de top van de nederlandse jazzscene. Hij deed projecten met uiteenlopende muzikanten en bands als The Ploctones, Trijntje Oosterhuis, Ilse de Lange en Francien van Tuinen, waardoor hij veel bekendheid verwierf.