Beau Schneider, Plien van Bennekom e.a.

Hendrik Groen - Pogingen om iets van het leven...

di 16 januari 2018 20:15

Bestel

Deze nieuwe voorstelling is gebaseerd op het boek ‘Pogingen iets van het leven te maken - Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 ¼ jaar’, geschreven door Hendrik Groen (pseudoniem) met een scherp gevoel vol humor en eerlijke bespiegelingen over ouder worden en met kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland. Van het boek werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek ontving o.a. de NS publieksprijs 2016. In deze theaterversie laten Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden het publiek een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. In deze levenslustige komedie is niet alleen Hendrik Groen te zien, maar ook de leden van de rebellenclub ‘Omanido’ (Oud maar niet dood). Regisseur Gijs de Lange heeft een verrassend concept voor ogen: jonge acteurs zullen de rollen gaan spelen. De Lange: “omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit”. Daarnaast zijn in iedere stad ook bewoners van een plaatselijke zorginstelling te zien in de voorstelling. Producent Inge Bos: “De verhalen van Hendrik Groen zijn ontroerend en meesterlijk grappig, maar hebben ook een maatschappelijk thema. Het gaat over ouder worden, over hoe mensen zich aan elkaar vastklampen en zien hoe de naaste sneller aftakelt dan zijzelf. Toen ik het boek las wist ik meteen dat ik het verhaal op de planken wilde brengen.”

Koren spelen mee in theatervoorstelling Hendrik Groen

speelperiode             29 november 2017 t/m 15 april 2018
première                  dinsdag 12 december 2017, Stadsschouwburg Utrecht

HENDRIK GROEN zoekt lokale/regionale ouderenkoren

Bos Theaterproducties brengt het boek Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen naar het theater. De producent is op zoek naar ouderenkoren die meespelen in de voorstelling. De levenslustige komedie met in de hoofdrollen Beau Schneider, Plien van Bennekom/Cynthia Abma en Mike Weerts, is vanaf november 2017 t/m april 2018 in de Nederlandse theaters te zien.

In de voorstelling is het publiek deelgenoot van alle ups en downs in het verzorgingstehuis van Hendrik Groen en zijn vrienden. Er zijn natuurlijk meer bewoners en daarvoor is de producent op zoek naar ouderenkoren die mee willen doen aan de voorstelling.

Het repertoire betreft acht oudhollandse liedjes zoals 'Hoeperdepoep zat op de stoep' en Johnny Hoes, 'Oh was ik maar bij Moeder thuis gebleven'.  Het is de bedoeling dat het koor de acht liedjes zelf instudeert met hun eigen dirigent. Op de avond is er voorafgaande aan de voorstelling nog een laatste repetitie.

Wat zoeken we:

Koren (mannen en vrouwen) met koorleden van boven de 65 jaar zonder podiumangst.

Koor bestaat uit  ±15 personen

Meerdere voorstellingen beschikbaar. Zie speellijst

Interesse?

Stuur een e-mail naar hendrikgroen@bostheaterproducties.nl

Gebaseerd op Pogingen iets van het leven te maken - Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 ¼ jaar van Hendrik Groen © 2014 Hendrik Groen en Meulenhoff Boekerij bv, Amsterdam