Groninger Studenten Cabaret Festival

Try-out Tour

ma 1 nov 2021 20:30

Bestel

di 2 nov 2021 20:30

Bestel

De Try-Out Tour voor het 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival komt er weer aan!

Op 1 en 2 november 2021 zullen de 5 deelnemers een geweldige show neerzetten ter voorbereiding van de halve finales van het 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival op 10,11, en 12 november 2021. De deelnemers, die verkozen zijn uit het auditie traject afgelopen maand, zullen hun stukken voordragen tijdens de Try-Out Tour. Op 1 en 2 november zullen de deelnemers zich warmdraaien bij Theater de Stoep! Dit wil je dus niet missen!! Bemachtig snel een kaartje voor deze geweldige voorstellingen en dan zien we je snel! 

En om  de avond nog leuker te maken: u boekt een kaartje voor de voorstelling en bepaalt ACHTERAF wat u ervoor wilt betalen! Maak kennis met het zgn. PAY WHAT YOU WANT-fenomeen!

 

De deelnemers:

 

David Heijmans

David is 25 jaar oud en komt uit Den Bosch. In Den Bosch heeft hij gestudeerd aan de Koningstheateracademie en ook werkt hij hier in een boekhandel. In zijn vrije tijd leest hij graag maar het liefst maakt hij de hele dag door muziek.
Zijn liefde voor cabaret is ontstaan toen hij als kind op een clipjeswebsite samen met zijn zus fragmenten van Bert Visscher voorbij zag komen. Later leerde hij nog meer kennen, van de kleinkunsttraditie tot stand-up comedians. David voelt zich zeer aangetrokken tot de vrijheid die de vorm van cabaret met zich meebrengt en kan door middel van cabaret zijn verhaal kwijt.
Na het stille afgelopen jaar heeft David erg veel zin om weer te spelen en omringd te zijn door andere makers. Hij kan dan ook niet wachten om voor een live publiek te mogen staan tijdens het 35ste GSCF. 

Anne Ruitenberg

Anne is 22 jaar en komt uit Putten. Anne is afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater en is in haar dagelijks leven vooral aan het werk in een babyshop. Verder is ze groot filmfanaat en is ze graag omringd met vrienden.
Van jongs af aan is Anne al bezig met muziek, dans en alles wat daarbij komt kijken. Door haar opleiding heeft ze dan ook steeds meer interesse in cabaret ontwikkeld. Anne wilt met haar stuk graag mensen inspireren om anders naar de dagelijkse ‘normale’ dingen te kijken en niet alles voor lief te nemen.
Daarnaast probeert ze door middel van humor serieuze onderwerpen aan te snijden, zo staat ze bijvoorbeeld voor gelijke rechten voor iedereen in de lgbtqia+ community en strijd ze voor minder discriminatie in alle gebieden.

Bas van de Ven 

Bas is opgegroeid in Nuenen en is 26 jaar oud. Hij studeert Regie Theater op de Academie voor Theater en Dans op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
Bas heeft eigenlijk een kleine haat/liefde verhouding met cabaret. Hij droomde er nooit van zelf cabaretier te worden ook al waren er genoeg cabaretiers die hij goed vond.
Toen hij belandde op de opleiding voor cabaret en kleinkunst ontdekte hij de schoonheid en de mogelijkheden ervan. Bas vind het dan ook bijzonder dat degene die de voorstelling speelt ook degene is uit wiens hoofd de voorstelling komt en dat de medespeler van de cabaretier eigenlijk altijd het publiek is.
Doordat Bas nu studeert om regisseur te worden speelt hij veel minder, wat hij soms jammer vindt. Hij wilt dan ook zijn droom om zelf voorstellingen te maken en te spelen niet laten vervliegen.

 

* deze voorstelling telt niet mee als voorstelling om Vriend te worden (reserveer 4 voorstellingen voor 1 oktober 2021)!

 

Eindtijd voorstelling 1 november: nog niet bekend.

Eindtijd voorstelling 2 november: nog niet bekend.