Grof Geschud

Lijmen

di 18 mei 2021 20:30

Uitverkocht / Wachtlijst
Verplaatste voorstelling. Verkoop al actief.

Grof Geschud, een Vlaams-Nederlands cabaretduo, leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie. Inmiddels is het duo met de hoogste onderscheiding afgestudeerd “een uitzonderlijk, evenwichtig, mooi gecomponeerde voorstelling” schreef de externe vakjury. Ook viel Grof Geschud op bij Cameretten “twee mooie theatermakers met een krachtig samenspel”, aldus de jury. Genoeg reden om Grof Geschud als TVB New Artist – een samenwerkingsverband tussen TVB Theater en veertig theaters om uitzonderlijk talent op de Nederlandse cabaretpodia te brengen – te kiezen.

In ‘Lijmen’ bevragen Lander Severins en Myrthe van Velden via ridders en bejaarden, Plato en perenvlaai het onvermogen om vast te houden en de angst om lost te laten. Een ontroerende en hilarische zoektocht in een regie van Raf Walschaerts en Minou Bosua. 

“Lijmen is een programma van een hoog niveau” en “hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend” - Jury Cameretten 2018

“Grof Geschud barst van het talent. De jury van Cameretten 2018 gaf aan het zeer toe te juichen dat nieuwe makers de grenzen van het cabaret op blijven zoeken. Grof Geschud doet dat zeer zeker. Hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend en aanvullend aan het huidige landschap. Daarom verdienen Myrthe en Lander (onder regie van Raf Walschaerts (Kommil Foo) een kans binnen het TVB New Artist concept.”

Theaterkrant noemt het 'de keuze van de criticus!'

"De voorstelling heeft een grote dramaturgische kwaliteit, een altijd hetzelfde liedje over hem en haar. Dat universele verhaal voorziet hun cabaretvoorstelling van ijzersterke thematiek... Wat een goed debuut."

De Standaard
"Dat is ook wat Grof Geschud doet in dit uitstekende debuut: grenzen verleggen en zaadjes planten."