Grof Geschud

Broeden

di 17 jan 2023 20:30

Bestel

Een gate op vliegveld Zaventem, waar een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde (De Myrthe), opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn en toen in een oogopslag zag dat haar afwijzing definitief was. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man, en zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst.

Na het in de pers bejubelde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, komt Grof Geschud nu met een tweede avondvullende voorstelling: ‘Broeden’. 

De relatie hield geen stand, het duo wel. Voorlopig.

Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei. 

Onder de bekwame vleugels van Minou Bosua (de Bloeiende Maagden/Minoux) en Janne Desmet (Studio Orka) en met coaching van Raf Walschaerts (Kommil Foo) vliegt Grof Geschud uit.


De pers over ‘Lijmen’

·       ‘‘Het is de onderlinge verwevenheid (…) die het geheel zo bijzonder maakt”

·       “...uitstekende debuut” en ‘’frisse, prikkelende stijl’’ (**** De Standaard).

·       “…grote dramaturgische kwaliteit” “IJzersterke thematiek” en “Wat een goed debuut” (Theaterkrant, keuze van de criticus).

·       “Lijmen is een programma van hoog niveau” “Hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend” (Cameretten).

Theaterkrant.nl - Keuze van de criticus! - "Uit elkaar of niet, de schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse. In een vloeiende dramaturgische lijn werken ze de verwarring uit die volgt na een breuk, als je na volledig met elkaar versmolten te zijn weer moet leren alleen te functioneren. En helpen ze ook hun publiek in het reine te komen met de onvermijdelijke eindigheid van dit talentvolle duo – of dan in elk geval hun relatie."

NRC *** - "In hun spel laten Van Velden en Severins zien dat ze het metier beheersen. En ze etaleren in het elkaar dwarszitten, onderbreken, zinnen afmaken en weer verleiden hoe goed ze op elkaar zijn afgesteld."