Gratis lunchconcert

Gratis lunchconcert 18/19

wo 5 juni 2019 12:45

Gratis toegang

Hyrax-Trio

Lucie Saliou viool

Laura Gonzales Badenes cello

Sander Lekkerkerk piano

Biografie

Sander C. Lekkerkerk studeerde af in 2018 aan Codarts Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam met als hoofdvakdocent Stéphane de May. Al tijdens zijn opleiding werd hij meer en meer gevraagd voor concerten met orkest, als solist en in kamermuziekensembles in het binnen- en buitenland, die hij met veel plezier en succes geeft. Hij heeft ook uitnodigingen mogen ontvangen om op de radio te spelen na bijvoorbeeld het winnen van een concours bij het FestiVal d’Anniviers in Zwitserland.

Lucie Saliou genoot haar conservatoriumopleiding in Frankrijk. In 2015 studeerde zij met onderscheiding af voor viool en voor kamermuziek. In 2016 en 2017 gaf zij kamermuziekconcerten in de grote zalen van Nanjing in China. Momenteel studeert Lucie in de klas van Igor en Vesna Gruppman, een docentenduo dat al vele violisten heeft opgeleid die nu een wereldcarrière hebben.

Celliste Laura Gonzalez heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Valencia (Spanje). Zij speelde in diverse orkesten, waarmee zij soms ook als soliste optrad. Vanwege haar interesse in kamermuziek, heeft ze al vanaf 2013 meerdere ensembles opgericht en in verschillende landen kamermuziekconcerten gegeven. Op het ogenblik is zij bezig met haar Master opleiding aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam bij Herre-Jan Stegenga.

Samen vormen deze drie musici het Hyrax-trio. Sinds het begin van hun samenwerking, eind november vorig jaar, hebben ze in korte tijd al een aanzienlijk repertoire opgebouwd. Ze worden gecoacht door Sander Sittig en Gijs Kramers. Bij hun uitvoering zoeken ze naar de minder belichte kanten van de muziek en halen deze naar boven.

Programma

Anton Stepanovitch Arenski (1861-1906) Pianotrio n°1 in d klein op. 32

-          Allegro moderato

 

Felix Bartholdy Mendelssohn (1809-1847) Pianotrio n°1 in d klein op 49

-          Allegro molto agitato

-          Andante con moto tranquillo

-          Scherzo

-          Finale: Allegro Assai