Finalistentour Leids Cabaret Festival 2019

do 2 mei 2019 20:30

Bestel

Ontdek de grote, nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld.

O.a. Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali en Paulien Cornelisse stonden in de finale van het Leids Cabaret Festival, voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe, grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt. Sinds 1978 is het BNNVARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival het land in met de Finalistentour, waarin zij de finaleavond integraal over doen. Kom kijken en oordeel zelf! 

Jasper van der Veen, Senne Guns en Gavin Reijnders (de drie finalisten van het Leids Cabaret Festival 2019) komen in ons theater. Wij kijken ontzettend uit naar de tour!

Quotes:

Juryrapport algemeen
“In thematiek herkenden we de tijdsgeest van de millenial. Havermout en goedkope vliegreizen vlogen ons om de oren.”

Juryrapport Jasper van der Veen
“Hij staat boven zijn materiaal; zijn show is geen keurslijf. Hij voelt zich vrij genoeg om te spelen met het rijke materiaal dat hij heeft.”

Juryrapport Senne Guns
“Senne is een échte verhalenverteller. Hij neemt het publiek vanaf minuut één mee in zijn droogkomisch universum waarin hij in de huid van Wolfgang Amadeus Mozart kruipt.”

Juryrapport Gavin Reijnders
“Daar waar vooral heteromannen met elkaar strijden op de apenrots vindt de jury het verfrissend om een zo openlijk pleidooi voor homoseksualiteit te horen. We verwelkomen Gavin graag als jongste aapje in tuinbroek op die rots. #NoHomoBroManHug.”