Ellen ten Damme

Barock

do 1 jun 2023 20:15

Bestel

Klatergoud en schone schijn

Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof in BAROCK, een performance in het verlengde van haar succes-shows PARIS-BERLIN en CASABLANCA. Nederlands meest veelzijdige zangeres presenteert een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. We mogen weer en willen nóg meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt.

Samen met haar band nodigt Ellen ten Damme u uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show BAROCK is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

Muzikanten: Ellen ten Damme & the Magpie Orchestra

 

Fotocredits: Danny Ellinger

Recensies 

Theaterkrant"Met Barock bewijst Ellen ten Damme opnieuw dat ze alles kan. Dit is totaaltheater van de bovenste plank".

DvhN ★★★★★ - "Onvergelijkbaar goed. Soepel, gevarieerd en verwoestend raak in het Nederlands, Frans en Duits...het is niet zomaar een avond...." 

Theaterparadijs ★★★★ - "‘Barock’ is een ijzersterke show, die goed in elkaar zit en vooral heel gevarieerd is", "Wat een stem heeft Ten Damme. Ze beschikt over een waanzinnige stage presence, ze is een geboren entertainer die doet wat ze wil." 

Ellen ten Damme ‘Barock’
klatergoud en schone schijn
__________________________________________________________________

Zangeres en performer Ellen ten Damme tourt dit seizoen langs de Nederlandse zalen met haar nieuwe show BAROCK. Samen met haar band nodigt Ellen het publiek uit om toe te treden tot haar hofhouding en deelgenoot te worden van een wervelende avond vol theatrale uitbundigheid. Verwacht een meertalig bal demasqué, een dynamische show met afwisselend nieuwe eigen songs en verrassende herkenbare songs in Barock stijl.

Met BAROCK presenteert Nederlands meest veelzijdige zangeres een nieuwe muziektheatershow in het verlengde van haar succes-shows Paris-Berlin en Casablanca. Dit keer droomt Ellen ten Damme weg in frivole vergankelijkheid aan een 17e eeuws hof vol schimmige intriges, schandalen en scabreuze excessen. 

BAROCK is een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Ellen ten Damme straalt als een prettig krankzinnige zonnekoningin temidden van haar entourage, ze verleidt, ze flirt en ze boeit met haar onuitputtelijke energie.

BAROCK is vanaf september 2022 tot en met juni 2023 te zien door het hele land (tour). 

Na een eerste serie try outs (deze zijn nog niet toegankelijk voor de pers), staat op vrijdag 4 november een feestelijke première gepland in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

12 september 2022

www.ellentendamme.nl