Dutch Eagles

Gold

za 5 feb 2022 20:15

Bestel

Vaste bezoekers weten inmiddels dat de Dutch Eagles bewezen muzikale goudzoekers zijn. De vondsten die ze tijdens hun goldrush deden, delen ze met u in het programma 'Gold'. Ze combineren de hits van de Eagles met songs van andere artiesten uit de gouden periode van de popmuziek.

Met hun onovertroffen weergave van deze songs zijn deze zes heren hun gewicht in goud ruimschoots waard gebleken. Doe simpelweg uw ogen dicht en geniet van de meerstemmige samenzang en de weergaloze gitaarsolo’s. Zet uw tanden erin en verzeker u ervan dat het goud is dat deze mannen in handen hebben! Dutch Eagles. Gold!

Muzikanten: Arto Boyadjian, Dennis Allaert, Ruben van Mastrigt, André Kemp, Jens Huigen en Ivo Dinkelaar

We zitten in de tuin bij Andre Kemp, drummer van the Dutch Eagles.

De band heeft net hun tour ‘Gold’ hervat, na een pauze van anderhalf jaar te moeten stoppen ivm de corona pandemie.

Q: Hoe is dat precies gegaan bij het begin van de pandemie?

 

‘We zaten in onze bus richting Friesland voor een show, en hoorde op de radio dat een paar uur later alles op slot zou gaan. Dat was heel gek, het leek wel een film. Toen zijn we omgekeerd en weer huiswaarts gereden.’

 

Q: Hoe heb je dat ervaren, niet kunnen spelen?

 

‘Nou, in het begin vond ik het verplichte rust houden heel erg fijn! Haha.

Als muzikant ben je toch altijd bezig met je vak, en nu kon dat eenvoudig weg niet meer. Dat was best prettig voor een paar weken.’

 

Q: Daarna bleek dat dit niet voor een paar weken was, maar het veel langer zou gaan duren…

 

‘Ja toen werd het een heel ander verhaal. We zijn lang bezig geweest om toch een vorm te vinden waarin er wel opgetreden kon worden, maar we zijn best een grote club met iedereen bij elkaar, dat bleek toch niet mogelijk. Je wil toch met het hele circus onderweg, de mensen geven waar ze voor komen; een prachtige show.’

 

Q:Wat hebben jullie in de tussentijd gedaan? Stop je dan met muziek maken?

 

‘Haha nee; eenmaal je ziel verkocht stop je daar niet zo eenvoudig mee.

We hebben een unplugged show in elkaar gezet, die we dus niet zijn gaan spelen!

Maar ook een cd gemaakt van de show Gold waar we nu mee touren, die is écht te gek geworden, al zeg ik het zelf… Vervolgens konden we die niet verkopen want we hadden geen shows. Nu hebben we ‘m wel bij ons en zijn er best trots op. Mensen vinden het te gek om iets tastbaars van de mooie avond die ze hebben gehad mee naar huis te kunnen nemen.

 

Q: Over jullie huidige show Gold, waar draait het daar om?

 

‘Gold’ staat in deze show voor het zoeken naar het goud binnen de muziek. We nemen je mee op die zoektocht, dat is heel interessant. The Eagles, maar ook een paar tijds- en zielsverwanten. Het blijft fantastisch toch steeds nieuwe pareltjes te (her)ontdekken uit deze gouden periode wat deze muziek betreft.

Er zitten heel verassende dingen tussen. 

 

Q: Wat is voor jou persoonlijk een hoogtepunt in de show?

 

Dat is lastig kiezen, hoewel ik het wel benoem in de show.

Maar uiteindelijk is het mij vooral te doen om mensen blij te maken; te raken met iets waar ze weer even mee vooruit kunnen. Al raak ik op een avond maar een persoon, dan heb ik gewonnen, dan ben ook ik een blij mens.

 

Q: Hoe voelt het om weer ‘on the road’ te zijn, voelt het touren anders?

 

‘Grappig dat je dat vraagt. Het voelde als een soort tijdcapsule;  je doet weer wat je deed, maar ineens anderhalf jaar verder. Dat was even wennen.

Aan de andere kant zijn we het tijdreizen wel gewend, mensen zeggen na afloop vaak ‘Nou ik was vanavond weer even 18 jaar oud, zat ineens weer midden in mijn jeugd!’ hahaha. Muziek blijft natuurlijk gekoppeld aan de tijd waarin men er kennis mee maakte en het luisterde, wat voor de meesten een mooie tijd blijkt te zijn geweest.

Het is geweldig om al die blije mensen weer te zien, weer te voelen waar je het voor doet; de passie voor mooie muziek met anderen delen. Dat gaat nooit vervelen en daar blijven we naar streven.

Ondanks dat ik de meeste mensen die naar de show komen niet ken, voelt het als een hereniging met vrienden, die we hopelijk nog lang zullen kennen en zullen blijven koesteren.’