DUMMIE DE MUMMIE (6+)

RICK ENGELKES PRODUCTIES

zo 26 november 2017 14:00

Bestel

Wat doe je als je op een dag een mummie in je bed vindt?

‘Dummie de mummie’ is een Nederlandse kinderboekenserie geschreven door Tosca Menten. Het eerste boek, ‘Dummie de mummie en de gouden scarabee’, verscheen in 2009. Sindsdien verscheen er ieder jaar een nieuw boek over Dummie, Goos en Klaas. De boeken werden meermaals bekroond en in Nederland zijn al ruim 300.000 boeken verkocht. Er zijn twee succesvolle films uitgebracht, een derde is in de maak en de boekenserie werd al aan 11 landen verkocht. Hoog tijd dus voor ‘Dummie de Mummie’ de theatervoorstelling! Stel je voor: je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je rot, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…! Wat doe je dan?

 25 Apr 2017 door rep 

Vandaag maakt Rick Engelkes bekend dat de finalist van The Voice Kids Thijs Overpelt de hoofdrol gaat spelen in de eerste theatervoorstelling van Dummie de mummie. Het 12-jarige talent uit het Noordhollandse Castricum kreeg vandaag de officiële bevestiging van de theater- en filmproducent. Dummie de mummie gaat 17 oktober in première in Gouda en zal daarna tot en met 2 april te zien zijn in de Nederlandse theaters.

Producent Rick Engelkes: “Thijs heeft een prachtige stem. Daar heeft iedereen afgelopen vrijdag van kunnen genieten tijdens de finale van The Voice Kids. Maar daarnaast kan Thijs ook al heel goed acteren. Ik ben heel blij dat hij straks bij ons in Dummie de mummie zijn talenten kan laten zien.”

Thijs Overpelt

Thijs Overpelt uit Castricum speelde eerder in de musicals Waanzinnig Gedroomd (2014/2015) en Pinokkio (2015/2017). Ook is zijn stem in veel films en series te horen. Naast Thijs zullen nog drie andere jongens afwisselend de rol van Goos spelen: Floris Puts, Ivo Timmers, Mats van Heusden. De andere castleden zijn: Bente van den Brand, Roos van Erkel, Finn Poncin, Wolter Weulink en Jules van Rijn.

Dummie de mummie in het theater

Na de succesvolle familievoorstelling Dolfje Weerwolfje brengt Rick Engelkes Producties in seizoen 2017/2018 de eerste theatervoorstelling van Dummie de mummie. De voorstelling is gebaseerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Tosca Menten. Haar eerste boek, Dummie de mummie en de gouden scarabee, verscheen in 2009. Sindsdien verscheen er ieder jaar een nieuw boek over Dummie, Goos en Klaas. De boeken werden meermaals bekroond en in Nederland zijn al ruim 300.000 boeken verkocht. Er zijn twee succesvolle films uitgebracht, een derde is in de maak en de boekenserie werd al aan 11 landen verkocht.