Dorona Alberti

Pearls

do 6 apr 2023 20:30

Bestel

Dorona Alberti staat al bijna 2 decennia onafgebroken op de podia in binnen,- en buitenland met Gare du Nord, diverse samenwerkingen waaronder het Metropole Orkest en haar (solo)programma’s. Hokjes passen niet bij haar want Dorona’s muzikale avonturen en interesses zijn divers en eclectisch. Haar stem is soepel, heeft een groot bereik en oneindige mogelijkheden. Ze speelt met klanken en teksten, is puur, rauw, sensueel en houdt van scherpe randjes. En wanneer Dorona voor je zingt, zingt ze voor JOU, vol passie en overgave.

In ‘Pearls’ krijg je een avond vol pareltjes van muziek aangereikt. Denk aan artiesten als Prince, Kate Bush, Ella Fitzgerald, Gare du Nord, Roy Paci, Mme Curie, Shirley Bassey en Nina Hagen afgewisseld met Frank Sinatra, Talking Heads, Alabama Shakes en David Bowie. Ze representeren ontmoetingen en ontdekkingen, kwinkslagen, volwassen worden, 20+ jaren op de planken en inzichten. Dit alles gevangen in een avond vol mooie songs. Reken geenszins op een avond vol covers, want Dorona houdt het spannend en maakt interpretaties zoals je ze nog niet eerder hebt gehoord. Wel hetzelfde verhaal, maar doorvlochten met haar herinneringen, rauw, puur, direct en zonder trucjes …

Interview in De Limburger - "Bond-vertolker bij het Metropole Orkest, special guest bij André Rieu en nu met eigen show het theater in; Dorona Alberti: ‘Ik ben een eigenwijs portret’". "Ik heb een hekel aan hokjes, grenzen en regels. Ik wil me niet beperken. Maar dat maakt me dus moeilijk te vermarkten." "De schoonheid van de muziek zit hem heel vaak in het weglaten. In de stiltes die tussen de noten zitten." 

“Een charismatische bom, met een dijk van een stem, loepzuivere uithalen (en) elastische danspassen” De Volkskrant.

“Dorona Alberti verovert Vrijthof” - Telegraaf.