Stoep Jazz Presenteert: Dick de Graaf Quartet

Festive

zo 5 nov 2023 15:00

Bestel

Boek deze voorstelling nu ook in onze voordelige serie, 5 jazzvoorstellingen voor € 75,-. Klik op de knop rechts 'Serie Jazz Kleine Zaal 23/24' om te reserveren.

Dick de Graaf ontving onlangs de Edison Oeuvreprijs 2022 voor zijn aanzienlijke bijdrage aan de Nederlandse jazz in de afgelopen 40 jaar. Het juryrapport spreekt over "(...) een ware ambassadeur van de jazzmuziek die hij blijft voeden met vernieuwing.  Hij etaleert een rijke en persoonlijke toon, past wat hij van grote voorgangers leerde met smaak toe en kent de dynamiek van een goede spreker: nuance en contrasten, verrassingen en rust, de luisteraar aan de hand meenemen. Dat geeft zijn muziek een signatuur die de deur openzet voor nieuwe publieksgroepen. (...)"

Het Dick de Graaf Quartet speelt stukken van het recente jubileumalbum 'FESTIVE' en nieuw repertoire waarin hij opnieuw zijn eigen benadering van de jazz laat horen: "Ik zie mijn muziek als een gastvrije ontvangstkamer waar muzikale elementen uit allerlei muziekstijlen welkom zijn. Zolang ze ons als band maar inspireren tot verrassende ritmes, warmbloedige solo’s en aanstekelijk speelplezier."