DE VERLEIDERS FEMALE

met Susan Visser, Jelka van Houten, Stephanie Louwrier, Dunya Khayame en Gusta Geleijnse

vr 7 februari 2020 20:15

Bestel

Een voorstelling onder de gordel!

DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Één onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn DE VERLEIDERS FEMALE: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal.

Brandende kwesties als one size fits men, salon feminisme, het onzichtbare werk dat gedaan wordt door onzichtbare vrouwen, de maatschappelijke rolverdeling, gender discriminerende gezondheidszorg, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, de male gaze, de baby boete en #MeToo, ze komen allemaal aan bod. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief aantonen dat we in een aartsconservatief land leven, ook al denken we van niet.

Dit alles volgens het bekende en beproefde VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch.

Regie: Tom de Ket

Lees hier het interview met Jelka van Houten in het AD

Bekijk hier het fragment van 20 januari 2020 bij Eva Jinek

Castwissel: Eva Marie de Waal is met zwangerschapsverlof en wordt vervangen door Dunya Khayame. 

Eindtijd: ± 22:00 uur (geen pauze)

 

Scenes ****
"Must voor man én vrouw", "humoristisch, soms hilarisch en erg leerzaam", "zeer sterk spelende actrices" en "Louwrier laat zich als groot talent gelden".

Het Parool
"Met veel overtuiging gebracht", "Stephanie Louwrier blinkt […] uit"

NRC ***
"het acteerwerk is formidabel", "Van Houten is ontwapenend in haar monoloog" en "Ster van de show is Louwrier".
 
Theaterkrant
"geestig en indringend", "Hilarisch zijn de carrièrejaagsters van The Young Ladies Business Academy" en "snelle scènes, gevatte teksten en interessant feitenmateriaal"