DE VERLEIDERS FEMALE

met Susan Visser, Jelka van Houten, Stephanie Louwrier, Dunya Khayame en Gusta Geleijnse

vr 7 februari 2020 20:15

Bestel

DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn DE VERLEIDERS FEMALE: Susan Visser (Man van je leven, Gooische Vrouwen), Jelka van Houten (De Marathon, Mannenharten), Stephanie Louwrier (Revolutie van de mislukking, Noir), Eva-Marie de Waal (Holy-F, Suikerland) en Gusta Geleijnse (Soldaat van Oranje, Het Pauperparadijs). Brandende kwesties als maatschappelijke rolverdeling, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, male privilege en #MeToo, ze komen allemaal aan bod. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief afrekenen met de vraag of machtsongelijkheid nog een onderwerp is dat besproken moet worden (antwoord: ja). 

Dit alles volgens het bekende en beproefde VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch. Ook de vrouw zelf komt er niet zonder kleerscheuren vanaf. De actrices kruisen de degens en bewijzen voor eens en altijd dat de man niet langer meer de norm is, want dat heeft nu wel lang genoeg geduurd. Na afloop kun je alleen maar concluderen: “Wat een voorstelling met kloten.”

Regie: Tom de Ket

Castwissel: Eva Marie de Waal is met zwangerschapsverlof en wordt vervangen door Dunya Khayame. 

Scenes ****
"Must voor man én vrouw", "humoristisch, soms hilarisch en erg leerzaam", "zeer sterk spelende actrices" en "Louwrier laat zich als groot talent gelden".

Het Parool
"Met veel overtuiging gebracht", "Stephanie Louwrier blinkt […] uit"

NRC ***
"het acteerwerk is formidabel", "Van Houten is ontwapenend in haar monoloog" en "Ster van de show is Louwrier".
 
Theaterkrant
"geestig en indringend", "Hilarisch zijn de carrièrejaagsters van The Young Ladies Business Academy" en "snelle scènes, gevatte teksten en interessant feitenmateriaal"