De Aanslag

met Victor Löw, Peter Bolhuis e.a.

vr 17 april 2020 20:15

Bestel

Naar de klassieker van Harry Mulisch.

De veelgeprezen toneelbewerking van Harry Mulisch’ bestseller is terug in de theaters! En eigenlijk is daar maar één reden voor: dit indringende en spannende stuk is een must-see. Zeker in het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en stilstaat bij het overlijden van grootmeester Mulisch, tien jaar geleden.

Het verhaal van Anton Steenwijk speelt zich af tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog. In de hongerwinter van ’45 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van de dan 12-jarige Anton. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het waarom van de gebeurtenissen de rest van zijn leven aan hem knagen. Anton komt er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Een prangende vraag werpt zich op: is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig? Na afloop kun je alleen maar constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft.

De cast bestaat uit Victor Löw (DE VERLEIDERS, Advocaat van de Duivel), Peter Bolhuis (Vele hemels boven de zevende, Amandla! Mandela), Henriëtte Tol (Soldaat van Oranje, Vele hemels boven de zevende), Linde van den Heuvel (Soldaat van Oranje, Geluk) en Reno van Rijsewijk. De regie is in handen van Ursul de Geer (Napoleon op St. Helena, Vele hemels boven de zevende). Regie: Ursul de Geer, Bewerking: Léon van der Sande.

 “De Aanslag is nog steeds actueel: de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en niet vanzelfsprekend” - regisseur Ursul de Geer

De pers over De Aanslag (2011):

Telegraaf ★★★★
"Indrukwekkend."
"De toneelversie doet  recht aan de kracht van de roman."

"Met respect en liefde (...) gemaakt."

NRC ★★★★★
"Prachtig acteerspel in toneelversie ‘De Aanslag’"

Dagblad van het Noorden ★★★★★
"Integere, adembenemende […] toneelbewerking."
"Sublieme rol van Victor Löw."

 

Let op: Heeft u kaarten in de jongerenserie? Dan kan er om uw legitimatiebewijs worden gevraagd.