De Nieuwe Lichting 2021

Stichting Nanoek

ma 8 nov 2021 20:15

Bestel

Aanschouw het talent van ‘’De Nieuwe Lichting’’!

Vanwege het wegvallen van de afstudeervoorstellingen in het seizoen 2019-2020 presenteert Stichting NANOEK een muzikaal ‘Gesamtkunstwerk’. Afstudeerders van verschillende muziektheater- en musicaltheateropleidingen verenigen zich en laten met virtuoze brutaliteit zien wat ze in hun mars hebben. Zij tonen de diversiteit van het muziektheatergenre en zoeken daarin de mogelijkheden en grenzen op. Samen met reeds erkende talenten (o.a. Willemijn Verkaik en Edwin Jonker) bezingen zij een theatrale toekomst waarin ‘later al lang is begonnen’. De gastartiesten zullen per voorstelling verschillen waardoor elke avond opnieuw een verrassing is!

‘By the time I was 22, I was a professional. A young and flawed professional, but not an amateur.”-Stephen Sondheim

 

Initiatiefnemers: Dominique de Bont (winnaar Musical Award voor aanstormend talent 2020) en Sterre Verschoor (Annie de musical)

Regie: Anouk Beugels

Muzikaal leider: Jeroen Sleyfer

Choreografie: Daan Wijnands en Lucas Schilperoort

Vocale Coaching: Jack Breikers, Ivar Costenoble, Marco Hoving

Productieteam: Sterre Verschoor en Dominique de Bont

Uitvoerend producent: Daniëlle Kersten

 

 

Persbericht

Amsterdam, 15 september 2020

Stichting NANOEK presenteert ‘Gesamtkunstwerk’

Pas afgestudeerden van verschillende muziektheater- en musicaltheateropleidingen krijgen toch de kans te laten zien wat ze kunnen. Op 4 november (Theaters Tilburg), 14 november (Theater de Stoep) en 30 november (DeLaMar Theater) tonen ze gezamenlijk de diversiteit van het muziektheatergenre. Samen met o.a. Willemijn Verkaik, Noortje Herlaar en Edwin Jonker bezingen zij een theatrale toekomst waarin ‘later al lang is begonnen’. De gastartiesten verschillen per voorstelling waardoor elke avond opnieuw een verrassing is. De kaartverkoop is reeds gestart via de theaters.

Vanwege het wegvallen van de afstudeervoorstellingen in het seizoen 2019-2020 bedacht Stichting NANOEK een muzikaal ‘Gesamtkunstwerk’. Het doel is om een artistiek hoogwaardige montagevoorstelling neer te zetten waarbij alumni van verschillende theateropleidingen (Fontys, ArtEZ, Lucia Marthas, Codarts) de gelegenheid krijgen zich te presenteren aan het publiek en belangrijke stakeholders binnen het werkveld. Hierbij krijgen ze kwalitatief hoogwaardige begeleiding en vanuit het meestergezel-principe staan ervaren ‘grote namen’ uit de muziektheaterwereld samen met hen op het toneel.

Gastartiesten (wisselend per avond)

Willemijn Verkaik, Edwin Jonker, Renée van Wegberg, Noortje Herlaar, Doris Baaten, Lucretia van der Vloot, Job Greuter

 

Team

Regie: Anouk Beugels (Stichting Nanoek)

Muzikale leiding: Jeroen Sleyfer

Choreografie: Daan Wijnands, Lucas Schilperoort

Vocal coaching: Marco Hoving, Jack Breikers

Initiatiefnemers/productie: Dominique de Bont, Sterre Verschoor

Uitvoerend producent: Daniëlle Kersten