Chris Verlaan

Man in de Maak

za 17 april 2021 20:30

Verkoop inactief

 

Wegens Corona nog niet in verkoop.

 

“Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme” (de Volkskrant).

‘Man in de Maak’ is het debuutprogramma van deze data-analist uit Almere die glansrijk de jury- én publiekprijs van Cameretten won.  

“Word autist, word autist het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist", zong Chris in een uitverkocht Luxortheater in Rotterdam, waarop het publiek hem tot winnaar kroonde.

De jury schreef: “Hij lijkt geïnspireerd door mensen als Kees Torn en Hans Dorrestijn…Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid,” en kende Chris de juryprijs toe.

In ‘Man in de Maak’ legt Chris de vinger op de zere plek; bij hem, bij u en om ons heen. Soms fijnzinnig, soms bitterzoet maar de liefdevolle klappen zijn altijd doordrenkt met vrolijkmakend cynisme en pessimisme.


De pers over Chris Verlaan tijdens Cameretten:

·         “Hilarische teksten’ en ‘aan zelfspot ontbreekt het Chris Verlaan geenszins” (Trouw).

·         “Een bijzonder talent” (Volkskrant).

·         “Zijn programma is persoonlijk maar in sterke woordgrapjes raakt hij ook aan wereldse zaken en de actualiteit” (Telegraaf).

·         “Chris Verlaan, antiheld, die met zijn trage energie en dito lichaamsbewegingen op de lachspieren werkt” (Het Parool).

 

Prijzen:

·         Jury- én publieksprijs Cameretten 2018