Chris Verlaan

De Kringloper

wo 3 apr 2024 20:30

Bestel

Drukte en stress op het werk. Schreeuwende scholieren in de supermarkt. Gestommel bij de bovenbuurvrouw en een boosaardige asielkat in huis. En dan ook nog al dat theaterpubliek dat graag een praatje maakt in de foyer. Het leven van de autistische Chris Verlaan valt niet mee. Gelukkig is er voor hem nog een laatste toevluchtsoord, zijn oase van rust: de kringloopwinkel. Maar ook deze veilige haven wordt steeds meer overgenomen door failliete middenstanders, verlichte hipsters en beeldschone Oekraïense vrouwen. Is er nog ergens een veilig thuis voor Chris?

Chris vlucht het liefst naar kringloopwinkels. Tijdens de tournee van zijn debuutvoorstelling 'Man in de Maak' kwam Chris op allerlei plekken in Nederland. Dat ging bijna altijd gepaard met een bezoekje aan de plaatselijke kringloopwinkel. In 'Man in de Maak' vertelde Chris over zijn zoektocht in de wereld vol angsten, prikkels en sociaal ongemak. In 'De Kringloper' neemt Chris u mee naar zijn – voorheen rustige – omgeving van de kringloopwinkel, waarin hij ook daar niet kan ontkomen aan levensvraagstukken zoals de voordelen van solo-daten, het juiste moment van valeriaan gebruik, een cursus ‘gepest worden’ en de innerlijke angsthaas omarmen.

De pers over Chris Verlaan:

·       "Chris Verlaan, verrassend scherp met volop zelfspot" - Theaterparadijs ★★★★★ 
·       "…met een handjevol droogkomische opmerkingen en enkele liedjes die (…) associaties opriepen met voorgangers als Hans Dorrestijn en Kees Torn."  - NRC
·       "sterke liedjes en veel taalgevoel" - Het Parool

 

 

Volkskrant ⭐⭐⭐ - "De manier van vertellen en grappen plaatsen doet soms denken aan die van Herman Finkers.", "De kringloper is een mooie, kleine voorstelling. Niet spectaculair of grensverleggend, maar wel grappig en bovendien een prettige kennismaking met het komische talent Chris Verlaan."

ilovetheater ⭐⭐⭐⭐ - "Hij heeft zeker gevoel voor humor met diverse woordspelingen en dubbelzinnige grappen."

Theaterkrant - "Naarmate de voorstelling vordert, neemt zijn persoonlijke verhaal het over van de zelfkastijdende moppentapperij, wat zorgt voor een comfortabel evenwicht tussen Verlaans zelfspot en persoonlijke groei." 

NRC.nl ⭐⭐⭐ - "Verlaans kalme, bij vlagen gortdroge toon en zijn puntige en gevatte grapjes maken De Kringloper tot een degelijke en vaak vermakelijke voorstelling."