Charlie and the Chocolate Factory

Een onweerstaanbare musical

vr 20 jan 2023 19:30

Bestel

za 21 jan 2023 14:30

Bestel

za 21 jan 2023 19:30

Bestel

Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en geestig herkenbare personages. Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt. Een verhaal over de kracht van verbeelding, over dromen, over (groot)ouders en kinderen, over het stokje overdragen en vooral: over dat er altijd een kans op geluk is, hoe klein die ook lijkt te zijn. Na West End & Broadway is deze meeslepende musical nu voor het eerst te zien in Nederland.  

Het verhaal 
De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze chocoladefabriek, maar slechts voor vijf gelukkigen die een gouden ticket weten te vinden. Het is de grootste wens van de jonge Charlie om de fabriek te mogen bezoeken, iets waar hij al jaren van droomt en alles voor over heeft. Maar het gezin van Charlie is arm en de kans op het vinden van een gouden ticket is heel klein. Een schril contrast met de vier kinderen uit de welgesteldere milieus, die zonder veel moeite een gouden ticket weten te bemachtigen. Maar Charlie heeft geluk en vindt het laatste ticket. Samen met de vier andere ticketwinnaars gaat hij op een onvergetelijke reis door de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Wat begon als een rondleiding blijkt echter een test van de eigenzinnige Willy Wonka te zijn, om een waardige opvolger als directeur van zijn fabriek te vinden. 

Charlie and the Chocolate Factory is vanaf 1 september 2022 te zien in 17 grote Nederlandse theaters.

www.charliedemusical.nl

Recensies 

AD ★★★★ - "Innemende musical over kleine jongen die groot durft te dromen"

NRC ★★★★ - "Fontijn (note: de jonge Charlie tijdens de première, afwisselend gespeeld door 5 jonge acteurs) vormt een pracht-duo met Vrijdag, die Wonka vertolkt als een afstandelijke en onhandige man; misschien niet heel charmant, maar wel komisch en lekker mysterieus."

Musicalweb 3,5★ - "Met een bepaalde ontspanning, rust, humor, mysterieuze kant vertolkt Remko Vrijdag zijn rol." en "Al met al is het een vermakelijke voorstelling, waarin je verbeelding moet spreken, maar die past bij jong- en oud."

De Volkskrant ★ ★ ★ ★ - ''extreem vermakelijke… Een waar kunstwerk.'' en “Snel, geestig & satirisch''

De Telegraaf ★ ★ ★ ★ - "Een ware ode aan de verbeelding.'' en “Een sprankelend, ontroerend familiefeestje"

Trouw ★ ★ ★ ★ - "ode aan de fantasie.'' en "… Onvoorstelbaar veel flair, eindeloze spelnuances, humor, kwetsbaarheid, timing en innemendheid".

Scènes ★ ★ ★ ★ - "Heerlijke choreografieën." en "Deze oogverblindende voorstelling is een heerlijke onbeschaamde en fascinerende ode aan de fantasie”

 

Pers

AD - Deze acteur kruipt in de huid van Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory

Nu.nl - Vliegende Panters-komiek Remko Vrijdag speelt Willy Wonka in musical

Musicaljournaal - Remko Vrijdag speelt Willy Wonka in musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’

Musicalvibes - Preview Charlie and the Chocolat Factory

 

Cast

Willy Wonka               Remko Vrijdag
Opa Jakob John Buijs
Oma Jakoba Debbie Korper
Mevrouw Bakker  Julia van der Vlugt
Opa Willem Rein Hofman
Oma Willemina  Aniek Venhoeven
Mevrouw Slok Anne-Marie Jung
Mevrouw Teevee Eva van Gessel
Meneer Peper   Stijn Westenend
Meneer Beauderest Kevin Klein
Ensemble Rick Bok
Ensemble Lakshmi Gajadin
Ensemble Niek van der Deijl

                            

7 juli 2022 is tijdens de perspresentatie aangekondigd dat Remko Vrijdag de hoofdrol van Willy Wonka zal gaan spelen.

De cast bestaat verder uit Anne-Marie Jung, Eva van Gessel, Peter van Heeringen, Debbie Korper, Rein Hofman, Kevin Klein, Julia van der Vlught, Aniek Verhoeven, Stijn Westenend, Lakshmi Gagadina, Rick Bok, Niek van der Deijl. De regie is in handen van Jasper Verheugd.

De musical zal van september tot en met begin maart 2023 te zien zijn in 17 grote theaters door het hele land. De première is op 11 september in het DeLaMar Theater