Celine Cairo

Birds of Paradise

za 29 februari 2020 20:30

Bestel

De beschikbaar gestelde kaarten voor de Toneelserie zijn inmiddels uitverkocht. U kunt deze voorstelling alleen nog voor de Normale prijs reserveren.

De Amsterdamse singer-songwriter Celine Cairo schrijft betoverende popliedjes en heeft een stem die u niet snel vergeet. Wat ooit begon met spelen voor haar vrienden in de woonkamer van haar ouderlijk huis, groeide uit tot een passie waar ze haar leven omheen vormde. Inmiddels verovert Celine haar immer groeiende publiek met optredens in binnen- en buitenland. Met een mix van warme akoestische instrumenten en dromerige elektronica speelde ze diverse tours in het popcircuit, maar dit seizoen keert ze terug naar de theaters.

Eerder nam ze haar debuutalbum op in Los Angeles. Ze trad al op in Carnegie Hall in New York en het Concertgebouw en won de Zilveren Notekraker met haar gelaagde synth-popalbum Free Fall. Nu is ze terug met een nieuw theaterconcert waarin ze niet alleen haar eigen songs ten gehore brengt maar ook een ode brengt aan iconische vrouwen uit de popmuziek. Zo speelt ze bijzondere nummers van onder meer Annie Lennox en Bonnie Raitt en van eigentijdse iconen zoals Lana del Rey en Florence Welch. Ze neemt hiervoor haar vaste bandleden en multi-instrumentalisten mee voor fluisterende percussie, warm gitaarspel en de ijle sound-scapes waarin haar stem en gitaarspel volop tot hun recht komen.

"Met afstand de beste zangeres van Nederland" (Lust For Life Magazine)
"Celine Cairo is klaar voor het grote werk" (Concerto)
"Zeer overtuigend" (Oor)

www.celinecairo.com

 

Over vrouwen in de muziekwereld
De keuze voor covers van eigenzinnige vrouwen kwam niet per toeval tot stand: al jaren is Celine gefascineerd door haar muzikale heldinnen. Dit theaterconcert vormde de ultieme aanleiding om in de levens van vrijgevochten, bijzondere vrouwen te duiken en te leren van hun levenslessen. Niet alleen zijn deze vrouwen inspirerend op creatief en artistiek gebied, maar ook in hun rol als vrouw in een van oudsher mannelijk domein. Gelukkig zijn er op de podia steeds meer vrouwen te zien en te horen maar de verhoudingen zijn nog steeds schever dan we vaak willen geloven.. Celine zal u niet vervelen met saaie statistieken maar neemt u graag mee in de wonderlijke wereld van haar betoverende muziek, van haar iconen en vertelt de verhalen áchter de muziek.