Cameretten

Cameretten Finalistentournee (57e editie)

do 18 jan 2024 20:30

Bestel

De drie finalisten van Cameretten Festival 2023 trekken langs theaters, poppodia en cultuurcentra om hun (prijswinnende) voorstelling voor jou te spelen. Hilarische grappen, herkenbare typetjes, ongemakkelijke sketches en muzikale juweeltjes: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je een rondreis maakt met de leukste, nieuwe cabaretiers en stand-up comedians als jouw reisleiders. Laat je verrassen door het kersverse cabarettalent van Cameretten. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik was er als eerste bij voordat ze stadions uitverkochten.’

Cameretten ontdekt sinds 1966 de echte cabaretparels van de Nederlandse podia. Deze cabaretiers straalden eerder op het podium van Cameretten en hebben het pad vrijgemaakt voor een nieuwe generatie aanstormend talent: Brigitte Kaandorp, Plien en Bianca, Theo Maassen, Richard Groenendijk, Ronald Goedemondt, Daniël Arends, Jandino Asporaat, René van Meurs, Patrick Laureij, Alex Ploeg, Janneke de Bijl, Andries Tunru en vele anderen.

 

BOEK DEZE VOORSTELLING NU OOK IN ONZE VOORDELIGE SERIE; VIJF CABARETVOORSTELLINGEN VOOR
€ 55,--. KLIK OP DE KNOP RECHTS 'KLEINE ZAAL SERIE D' OM TE RESERVEREN. 

De serie bestaat uit de volgende voorstellingen: 

 do 7 december - Janneke de Bijl - Doet u ook mensen? 

do 18 januari - Cameretten Finalistentournee (57e editie) 

do 7 maart - Anuar - Made in Holland

za 13 april - The Nijland - Uitgekunsteld 

vr 24 mei - Piet van Eeghen - De verlichting nabij 

Bekendmaking halvefinalisten Cameretten Festival 2023

4 oktober 2023/in Nieuws/door Pascal Ultee

Na 3 enerverende voorrondes van de 57e editie van Cameretten Festival kunnen we de keuze van de selectiecommissie bekend maken. We feliciteren BRO’S, Daveson Ignatia, Doris Bagijn, Frank Schäfer, Molly & Esmee, Yannick Joos en Marc van Gestel met hun deelname aan Cameretten Festival 2023! Alle deelnemers gaan de komende weken aan de slag met de regisseurs van het festival en zullen te zien zijn in de try-out tour.

Bij hoge uitzondering spelen er dit jaar 7 acts op het festival. Daarvan nemen er 6 deel aan de wedstrijd. Marc van Gestel heeft onlangs slecht nieuws te horen gekregen over zijn gezondheid. Hij zal om die reden geen deel uitmaken van de competitie. We zijn zeer onder de indruk van zijn voorstelling “Onder Voorbehoud” en we willen hem de mogelijkheid bieden deze voorstelling nog zo vaak mogelijk te spelen, voor een zo groot mogelijk publiek. Marc zal om deze reden, waar mogelijk en onder voorbehoud, zijn programma als speciale gast spelen op elk onderdeel van het volledige traject van Cameretten Festival 2023.

Bij de eerste halve finale op donderdag 23 november in Diligentia in Den Haag spelen achtereenvolgend voor een finaleplek: Doris Bagijn, Daveson Ignatia en BRO’S. Het gastoptreden wordt verzorgd door Martijn Crins. Bij de tweede halve finale op vrijdag 24 november in Diligentia in Den Haag spelen achtereenvolgend voor een finaleplek: Yannick Joos, Molly en & Esmee en Frank Schäfer. Het gastoptreden wordt verzorgd door Pieter Verelst. Beide halve finales worden gepresenteerd door Soundos El Ahmadi.

Na afloop van de tweede halve finale zullen de 3 finalisten bekend gemaakt worden die op zaterdag 25 november zullen strijden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag voor de winst van Cameretten Festival 2023. Brigitte Kaandorp zal het gastoptreden verzorgen en de finale zal worden gepresenteerd door Sanne Wallis de Vries.