Buurman en Buurman

A JE TO!

zo 8 april 2018 13:30

Bestel

zo 8 april 2018 16:00

Bestel

Buurman en Buurman, wie kent dit dolkomische duo niet? Jarenlang bewezen de kameraden dat een goede buur inderdaad beter is dan een verre vriend. In het tv-programma Buurman & Buurman, dat door de VPRO-gids tot favoriete Villa Achterwerk-programma aller tijden werd uitgeroepen, deden de twee het gezegde al eer aan, maar in het theater doen de trouwe klussers er nog een flinke klusschep bovenop!

Oh nee! Buurman en Buurman hebben last van mollen. Hun hele tuin gaat eraan! Dus gaan de buurmannen op mollenjacht. Geen probleem voor een buurman. Maar als blijkt dat de mollen onder hun huis zitten hebben ze wel een probleem. Of toch niet…?

Voor de 4e maal op rij brengen cabaretier Jelle Kuiper, regisseur Bruun Kuijt (bekend van o.a. de Nijntje musicals en Hoe overleef ik...) en taalkunstenaar Ivo de Wijs (Jungleboek, Pippi zet de boel op stelten!) de Tsjechische buurmannen tot leven, ditmaal in de musical A JE TO!

Recensies:

Theaterkrant ****
"A je to is meer dan een voorstelling die drijft op de populariteit van de kinderserie. Aan alle onderdelen is serieus zorg besteed.", "Het toneelbeeld is sterk en het script is levendig."
"het lukt moeiteloos om jonge kinderen een uur te boeien", "In een wereld waarin buren elkaar vaak niet meer kennen en onderlinge verbanden steeds losser worden, zijn Buurman & Buurman een baken van saamhorigheid en nabuurschap."

Theaterparadijs ***
"Een gezellig familievoorstelling met dubbelzinnigheden en vrolijke liedjes"

Musical nieuws
"Buurman en Buurman zijn gewoon: groot, klungelig, lief, grappig en soms een beetje dom en vooral om heel hard om te lachen en spontaan van te houden.", "Van Buurman en Buurman word je zelf weer kind. En zeker met een ukkienaast je is dit meer dan de moeite van het bezoeken waard"