Ondřej Štveráček Quartet

Tribute to John Coltrane

zo 1 december 2019 15:00

Bestel

De beschikbaar gestelde kaarten voor de Serie Jazz & Klassiek zijn inmiddels uitverkocht. U kunt deze voorstelling alleen nog voor de Normale prijs reserveren.

Het Tribute To John Coltrane zal niet door Ben van den Dungen verzorgd worden maar door de grote Tsjechische tenor- en sopraansaxofonist Ondřej Štveráček. Bezoekers ontvangen 26 september 2019 bericht per mail! 

Ondřej Štveráček zal spelen met de bekende pianist Miguel Rodríguez, contrabassist Marius Beets en drummer Gijs Dijkhuizen. Štveráček is een van de beste Europese vaandeldragers van de muzikale boodschap van John Coltrane. Hij beschikt over dezelfde bijzondere toonvorming en timing als zijn grote voorbeeld. Zijn spel is net zo spiritueel als dat van deze muzikale profeet, de laatste grote leidsman in de geschiedenis van de jazz. Een concert om nu al naar uit zien en waar nog lang over gesproken zal worden. Zorg dat u erbij bent!

“When Ondřej Štveráček picks up his tenor sax, people tend to stop what they’re doing and tune in. His standout bebop playing, heavily influenced and inspired by John Coltrane, has become something of a showstopper… “, schreef de Prague Post.

“Coltrane’s in the house”, zei de bekende Nederlandse drummer Eric Ineke.

Saxofonist John Coltrane (1926-1967) is een van de grootste vernieuwers van de naoorlogse jazz. Van begin jaren zestig tot aan zijn dood domineerde hij de scene met zijn spirituele spel, waarin hij veel invloeden uit de Indiase muziek integreerde.