Before After

Een tweede kans voor de liefde

vr 2 dec 2022 20:15

Bestel

“Before After intrigeert van begin tot eind” – Musicalsites ★★★★

Wanneer de jonge dertigers Ami en Ben elkaar tegenkomen, herkent zij hem gelijk als haar grote liefde die na een ruzie uit haar leven verdween. Hij herkent haar niet. Sterker nog, hij herinnert zich niets meer van voor zijn auto-ongeluk. Terwijl Ben een nieuw bestaan probeert op te bouwen, probeert Ami het verleden verborgen te houden en zo hun relatie een nieuwe kans te geven. Before After springt heen en weer tussen nu en toen – wat ging er mis tussen hen? En kun je werkelijk opnieuw beginnen? Before After is een intieme musical vol meeslepende ballads - met invloeden vanuit popmuziek, singer-songwriter en akoestische folk.

Met: Coen Bril en Desi van Doeveren

Coen Bril bekend van zijn rol in 'Slag om de Schelde', 'De Oost', Netflix serie 'into the night'

Desi van Doeveren is o.a. bekend om haar rol als serveerster in Diana & Zonen en haar rol in Mannen Harten 2.

Met live orkest!

 

Eindtijd voorstelling: +/- 22.15 UUR (Geen pauze) 

Recensies

7 november was de landelijke première. Lees hier de eerste recensies:

Musicalsites ★★★★ - "‘Before after’ intrigeert van begin tot eind", "Nog mooier om te zien is de chemie tussen de twee spelers.", "De prachtige stemmen van Coen en Desi begeleidt door een klein drie koppig orkest van cello, gitaar en vleugel maken het compleet. De liedjes zijn intiem en kwetsbaar wat je als publiek meeneemt in het gevecht van Ben en Ami in hun liefdesverhaal."

Bekijk het premièreverslag van Musicalworld hier!

Theaterparadijs - ★★★★ "De chemie in het spel tussen Bril en van Doeveren is intens mooi. Van prachtig vileine intieme scènes schakelen ze met zo’n gemak over naar intense emotionele uitspattingen." en "De teksten van de liedjes, (Stuart Matthew Price) zijn stuk voor stuk pareltjes." en "Een mooi intense, emotionele voorstelling, met werkelijk prachtig spel, muziek en liedjes. "

Musicaljournaal ★★★ - "Het is te prijzen dan een groep jonge creatives in deze tijd durft op te staan en een onbekend stuk uitwerkt voor de Nederlandse theatermarkt en daarbij nieuwe concepten niet schuwt."

Theaterkrant - "De grote kracht van Before After zit in de muziek van Price." en "Van Doeveren zet tegenover de wat meer introverte Ben een uitbundige en charismatische Ami. Ze geeft moeiteloos een komische wending aan teksten die in mindere handen te sentimenteel kunnen worden."

Scenes ★★★ - "Een drietal musici op vleugel, cello en gitaar zorgen voor trefzekere muzikale begeleiding bij de liederen die door de twee acteurs gloedvol vertolkt worden. Beiden zijn vocaal zeer sterk en hun stemmen harmoniëren prachtig, vooral in Als wij kiezen voor elkaar." 

NRC ★★★ - "De productie maakt nieuwsgierig naar de volgende stappen van Oatmilk"

Musicalworld ★★★1/2 - "...een fijn, aangenaam gezongen liefdesdrama met vertrouwde elementen"

Bekijk hier het premièreverslag

Repetitie en pre-montage

De tweede repetitieweek vond plaats in de studio van de musical Before After! In de week van 9 oktober is de pre-montage in Theater de Stoep gestart, waar decor, licht en geluid langzaam bij elkaar komt. Frans Wollrabe van Musicalworld kwam langs om het repetitieproces vast te leggen. In deze 12-minuten durende reportage, nemen we je mee in het maakproces en leggen we je iets meer uit over de nieuwe musical Before After!

Bekijk hier het verslag van de repetitie Before After door Musicalworld.

Musicalsites was op bezoek bij de pre-montage in De Stoep en sprak de cast! Bekijk hieronder hun verslag!

Interview Scenes (door Jos Schuring) - Jong Talent vernieuwt musical

Luister naar As Long As You’re There en je bent verkocht. Het duet is levendig, heftig en romantisch. Het is een van de prijsnummers van de nieuwe musical Before After. ‘Vandaag hebben we dat lied uitgebreid gerepeteerd. Het heeft prachtige, lange lyrische lijnen, het is groots.’ Aldus regisseur Loek de Bakker. Lees hier verder... 

Repetitievideo

Als wij kiezen voor elkaar

Optreden Musical Awards, The Kick-off

 

Rechtenvrij interview Niels van Doormalen - producent van Before After

Debuut van nieuwe musicalproducent in meer dan 40 theaters

Musical biedt meer dan een pakkend deuntje

Een cappuccino met havermelk. What else? Want zo drinkt de 23-jarige Niels van Doormalen, eigenaar van Oatmilk Studio, zijn koffie natuurlijk het liefst. ‘Toen ik in Londen in een hip koffietentje jongeren aan de havermelk zag, wist ik het: Oatmilk, zo gaat het productiehuis heten waarmee ik samen met andere jonge creatives nieuwe en relevante musicals wil maken. De naam zegt zowel iets over de makers als over de verhalen die we vertellen: theaters over de generaties die worstelen met thema’s zoals de klimaatproblematiek en de lastige huizenmarkt.’

De Brabander studeerde onder meer Theaterwetenschap, werkte mee aan diverse musicalproducties waaronder Soof, de musical én volgde als eerste Nederlander de prestigieuze master Producing for Musical Theatre aan Goldsmiths, University of Londen. Tijdens Covid-19, richttte hij met jonge creatives Oatmilk op, de nieuwste musicalproducent in de Nederlandse theaters. Met zijn 23 jaar is hij de jongste musicalproducent van Nederland. Tijd voor een nadere kennismaking met deze producent!

Kleinschalig en intiem
Na het zien van Soldaat van Oranje was het voor Niels zo klaar als een klontje: hij werd musicalproducent. Maar dan van kleinschalige en relevante producties, gemaakt voor en door zijn generatie. ‘Wie aan musicals denkt, ziet vaak uitbundige kostuums, imposante decors en een flinke cast voor zich. Dat hoeft niet zo het geval te zijn; het musicalgenre is zeer breed.’ De musicals die Oatmilk produceert zijn intiem, een tikkie brutaal en bieden ruimte voor artistiek experiment. ‘We willen verhalen brengen over hedendaagse worstelingen en maatschappelijke thema’s. Verhalen waarbij het publiek niet zozeer de zaal verlaat met een pakkend deuntje in het hoofd, maar die mensen aan het denken zetten en tot actie inspireren. Amusement en engagement gaan wel degelijk samen’, vindt Niels.

Before After
Komende november debuteert Oatmilk met de nieuwe musical Before After, waarna de productie op tournee gaat door het hele land. Terwijl Niels aan zijn cappuccino nipt, steekt hij enthousiast van wal: ‘Before After is een innemende en relevante musical vol meeslepende ballads over liefde, identiteit en het doorbreken van patronen. Daarbij denken we niet in hokjes; musicalinvloeden worden gecombineerd met singer-song writer, pop en akoestische folk.’ De cross-overs tussen verschillende genres ziet hij dan ook als belangrijke trend in het Nederlandse musicallandschap. ‘Wij willen eveneens genre-overstijgend te werk gaan en ideeën vanuit inhoud vormgeven; dat kan dus gewaagde combinaties opleveren. Makers van Before After Loek de Bakker, Elly Scheele en Dennis vanderBroeck werkten veel voor gesubsdieerde toneelgezelschappen, zoals het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Oostpool en de Toneelschuur. Neil Foreman, Desi van Doeveren en ikzelf hebben meer ervaring met musical. Dat is een mooie combinatie.’

Synopsis
Wanneer de jonge dertigers Ami en Ben elkaar tegenkomen, herkent zij hem gelijk als haar grote liefde die na een ruzie uit haar leven verdween. Hij herkent haar niet. Sterker nog, hij herinnert zich niets meer van voor zijn auto-ongeluk. Terwijl Ben een nieuw bestaan probeert op te bouwen, probeert Ami het verleden verborgen te houden en zo hun relatie een nieuwe kans te geven. Before After springt heen en weer tussen nu en toen – wat ging er mis tussen Ami en Ben? En kun je werkelijk opnieuw beginnen? 
Before After is een intieme musical vol meeslepende ballads - met invloeden vanuit popmuziek, singer-songwriter en akoestische folk.

Before After is van 27 oktober t/m 1 februari te zien in theaters in het hele land.

Lees hier het interview als pdf

Persbericht

’s-Hertogenbosch, 6 oktober 2022  
 
De jongste producent van Nederland presenteert zijn eerste musical: Before After.  

Hij is de jongste musicalproducent van Nederland en sinds dit voorjaar ook trotse huisgenoot van Theater aan de Parade. Niels van Doormalen (24) van Oatmilk Studio presenteert dit najaar zijn eerste productie: Before After, met live-orkest. Het is een actuele en intieme musical over jonge dertigers en hun worsteling met liefde, identiteit en het doorbreken van patronen. Before After is donderdag 3 november, vrijdag 4 november 2022 en zondag 29 januari 2023 te zien in PERRON-3 in Rosmalen. Kaarten zijn te koop op de website van Theater aan de Parade. 

Jongste musicalproducent van Nederland 
Oatmilk Studio is opgericht door de 24-jarige Niels van Doormalen. Hij studeerde als eerste Nederlander aan de opleiding Producing for Musical Theatre in Londen en werkte mee aan theatervoorstellingen als Soof- de musical, The Color Purple en de solovoorstelling van Eric Corton: VLUCHT. Hij produceert musicals met jonge creatieven en bereikt daarmee ook een jonge generatie.  Wat zo bijzonder is dat Before After gaat over het krijgen van een tweede kans. Niels: “Het ‘steeds beter’ willen doen in de liefde is zo’n thema, dat heel erg universeel is voor iedereen maar waar we nooit echt bij stilstaan. Soms is een zeven ook genoeg, in plaats van een negen.”  
 
Een tweede kans voor de liefde 
Wanneer Ami en Ben elkaar tegenkomen, herkent zij hem gelijk als haar grote liefde die plots verdween. Hij herkent haar niet. Sterker nog, hij herinnert zich niets meer van vóór zijn auto-ongeluk. Niet eens wie hij was. Before After springt heen en weer tussen nu en toen. Wat ging er mis tussen de twee? En wat als je een tweede kans krijgt? Kun je werkelijk opnieuw beginnen? Before After is een innemende en relevante musical vol meeslepende singer-songwriter ballads over liefde, identiteit en het doorbreken van patronen.  
Bekijk de trailer.  

Musicaldebuut voor jonge makers 
Nederlands talent Loek de Bakker tekent voor de regie. De Bakker studeerde in 2016 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en werkt sindsdien onder meer voor Toneelschuur Producties en NTjong. De Bakker maakt met Before After zijn debuut als musicalregisseur. Niels is trots op dit team: “Stuk voor stuk vakmensen, die vanuit zoveel passie deze voorstelling maken. Vorige week behaalde Studio Dennis vanderBroeck, die het decor voor Before After ontwerpen, een Guinness Book of Records voor het grootste opblaasbare object dat werd ontworpen voor de nieuwe collectie van Diesel in Milaan. “Een scenograaf die vooral in de mode en toneel werkt ontmoet de wereld van musical, hoe gaaf is dat?” 
 
Hoofdrolspelers 
De rollen zijn weggelegd voor aanstormend talenten: Coen Bril (25) en Desi van Doeveren (31). Bril schitterde in de films De Slag om de Schelde en De Oost. Desi van Doeveren was te zien in onder meer te zien in Alex Klaassens Showponies. Recent speelde Desi in de musical Diana & Zonen. “De musicals die wij produceren zijn klein, een tikkie brutaal en bieden ruimte voor het artistiek experiment. ‘We willen verhalen brengen over hedendaagse worstelingen en maatschappelijke thema’s. Verhalen waarbij het publiek niet zozeer de zaal verlaat met een pakkend deuntje in het hoofd, maar die mensen ook aan het denken zetten en tot actie inspireren.’, aldus Niels. 

De Musical Before After is vrijdag 2 december 2022 te zien in Theater de Stoep in Spijkenisse

>> EINDE PERSBERICHT <<