Klassiek in Simonshaven: Aysa Wills & Artem Belogurov

Bach Flute Sonatas

vr 13 okt 2023 20:00

Bestel

Boek deze voorstelling nu ook in onze voordelige serie, 5 concerten voor € 75,-. Klik op de knop rechts 'Klassiek in Simonshaven 23/24' om te reserveren.

Aysha Wills (Calgary, 1994) speelt fluit sinds haar vijfde. Haar liefde voor barokmuziek ontwaakte toen ze in Canada muziekles kreeg volgens de Suzuki-methode. Harmonie, melodie en ritme vormen de hoofdingrediënten van deze muzikale stijl en al spoedig had ze barok te leren, beginnend met het bekende fluitconcert ’Il Gardellino’ van Vivaldi. Op haar twaalfde leerde ze tijdens een zomercursus in Canada traverso-speler Marten Root kennen. Er ontstond een muzikale vriendschap die ertoe leidde dat ze al op haar zeventiende definitief naar Nederland kwam en ging studeren aan het Amsterdams Conservatorium. Onlangs debuteerde ze met een album gewijd aan de fameuze fluitsonates van J.S. Bach: “Mijn liefde voor Bach begon al vroeg met het eindeloos afspelen van de ‘Goldberg Variationen’ in de uitvoering van Glenn Gould. Bach’s muziek roept diepe emoties in mij op en de contrasten die hij aanbrengt in zijn composities zijn weergaloos. Meer dan veel andere tijdgenoten brengt hij spanning aan en weet hij op een natuurlijke manier af te wisselen. In mijn aanpak hanteer ik een iets vrijere aanpak van het ritme en samenspel en breng ik versieringen aan op plekken waar ik denk dat de muziek erom vraagt. Ik denk dat Bach dit ook zou hebben gedaan.”

Dit concert vindt plaats in het witte kerkje van Simonshaven. De sfeer van dit kerkje draagt bij aan de beleving van het concert.

Dit concert kwam tot stand met ondersteuning van het Nationaal Podiumplan.