Pierre Bokma, Jacqueline Blom, e.a.

Aquarium

za 24 februari 2018 20:15

Bestel

Een inktzwarte komedie!

Pierre Bokma, Jacqueline Blom, Annick Boer en Guy Clemens spelen in de nieuwe komedie van dé toneelschrijver van dit moment: Nathan Vecht (o.a. ‘Kunsthart’, ‘In de ban van Broadway’). In het stuk betrekken televisiepresentatrice Birgit en haar jongere geliefde Walter hun nieuwe appartement. Nog vóór de verhuisdozen zijn uitgepakt, staan de buren op de stoep. De buurman doet iets bij de inlichtingendienst, maar wat, daar kan hij niks over loslaten. Birgit kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en wil weten of ze wordt afgeluisterd. Als er geen dossier over Birgit blijkt te bestaan, maar wel over Walter, is er geen weg meer terug. Wat begon als een onschuldige ontmoeting, verandert al snel in een nachtmerrie.

 Regie: Aat Ceelen

De inleiding wordt verzorgd door Lisa van Schagen.

Lisa van Schagen studeerde in 2017 als duo af aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch. In 2015-2016 was Lisa te zien in de voorstelling ANNE van Theater Amsterdam. Onlangs was zij regieassistente bij de Hummelinck Stuurman Theaterproductie Roem. Daarnaast is zij bezig met de try-outs van een avondvullende voorstelling Weltschmerz.

Over de inhoud van de inleiding

De inleiding gaat in op het thema privacy, de ontstaansgeschiedenis van het script en de keuzes die de regisseur, in overleg met de schrijver, heeft gemaakt om er een inktzwarte komedie van te maken.