Anne Neuteboom

Weg

do 21 december 2017 20:30

Bestel

Wij dachten dat we Anne Neuteboom al "zagen gaan" en zij staat daarom met de voorstelling 'Kijk haar gaan' verkeerd vermeld in onze brochure. In plaats daarvan staat zij met haar voorstelling 'Weg' bij ons in het theater.

WEG

Maak kennis met Anne, winnares van de Jury & Publieksprijs Cameretten 2015 en ja, ook een millennial. Zoals we allemaal weten zijn millennials (die losers geboren tussen 1982 en 2001) ongebreideld positief met een plaat voor hun kop, hoogmoedig, kortzichtig, versprokkeld, individualistisch, overmatig empathisch, overgevoelig, slecht opgeleid, ongeïnteresseerd, hebben ze allemaal dyslexie en ADD en krijgen ze overal een burn-out van. Dus dat beloofd wat.


Anne Neuteboom, in 2013 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie, maakt maatschappijkritiek anno 2017: zonder correcte dt-spelling, maar met een frisse analytische blik. De Volkskrant ziet haar als ‘een groot talent’ en NRC vindt Anne ‘expressief tot in haar vingertoppen’. Haar eigen conclusie: Mag ik alsjeblieft weg hier?"

Regie: Hanneke Braam

 

De pers over Weg 

"Veel gelach en rake observaties bij Neuteboom" - ★★★★ - scenes.nu

"Neuteboom is een groot talent", "Haar felheid en de manier waarop ze haar lijf durft te gebruiken, beloven een hoop moois" - ★★★ - Volkskrant

"Expressief tot in haar vingertoppen" - ★★★ - NRC

Jury Cameretten over Anne

‘Ze neemt publiek en jury op beeldende wijze en met prachtige volzinnen mee in haar frustraties. Op verfrissende wijze geeft Anne een inkijkje in de wereld om haar heen. Ze neemt het hele podium in beslag met slechts één roze vouwstoel en oogt als een vis in het water. Anne’s programma WEG is een relevante aanklacht tegen het keurslijf waar millenials zich in geperst voelen. In de ogen van de jury is dit een talent dat op het podium thuishoort.’