Klassiek in Simonshaven: Amsterdam Wind Quintet

De Roerige Jaren Twintig

vr 19 jan 2024 20:00

Bestel

Boek deze voorstelling nu ook in onze voordelige serie, 5 concerten voor € 75,-. Klik op de knop rechts 'Klassiek in Simonshaven 23/24' om te reserveren.

Het Amsterdam Wind Quintet is opgericht in 2006 en geeft sindsdien niet alleen kamermuziekconcerten door heel Nederland maar heeft ook een internationale reputatie weten op te bouwen.

De roerige jaren twintig van de twintigste eeuw vormden een tijdperk waar een vermenging van ongekend veel muziekstijlen plaatsvond. De klassieke muziek zou breken met aan harmonie gebonden melodieën, de opkomst van de Jazz zou miljoenen mensen laaiend enthousiast maken en de eerste filmmuziek zou de basis leggen voor een geheel nieuw genre. 

In dit lichtvoetige programma worden dansmuziek als de Charleston en filmmuziek van Charlie Chaplin op de kaart gezet. Werken van Poulenc, Hindemith en Gershwin vormen een nieuwe weg voor de klassieke muziek en het programma eindigt met Marlene Dietrichs grote hit: “Ich bin von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt!”

Dit concert vindt plaats in het witte kerkje van Simonshaven. De sfeer van dit kerkje draagt bij aan de beleving van het concert.

Dit concert kwam tot stand met ondersteuning van het Nationaal Podiumplan.