Vijf sterren voor de Wëreldbänd!

wo 18 januari 2017

Goede recensies voor 'Släpstick' van De Wëreldbänd na de première! 

De theaterkrant en De Volkskrant geven zelfs vijf sterren!

"Een spervuur aan fraaie muzikale sketches golven in een lekker tempo over de zaal. ""Släpstick is eigenlijk een ode aan het variété, zoals dat tegenwoordig niet meer gemaakt wordt.""Släpstick is van begin tot eind de moeite waard, waarbij je zou willen dat je meer ogen en oren had gehad om te beseffen wat deze mannen presteren." Koen Thomas van Leeuwen - De Theaterkrant - 5 sterren. Lees hier de hele recensie!

"Een spectacle coupé waarin de Wereldband-mannen vaak ietwat Chaplineske mannetjes zijn die hun muzikale santenkraam presenteren met tragikomische oogopslag." Henk van Gelder - NRC Hadelsblad - 4 sterren. Lees hier de volledige recensie.

"Je weet werkelijk niet wat je meemaakt: de drummer wordt met zijn instrument over het podium geslingerd, vijf muzikanten bespelen één contrabas, het schuifelement van de trombone blijkt een dwarsfluit én de strijkstok te zijn, en zelfs alleen het mondstuk van de klarinet is in handen van de Wëreldbänd een volwaardig instrument. Een fenomenale voorstelling." Patrick van den Hanenberg - De Volkskrant - 5 sterren. Lees hier de volledige recensie.

"De vijf uitzonderlijk muzikale mannen van de Wëreldbänd brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal".
"Je zit bij 'Släpstick' gegarandeerd de hele tijd op het puntje van je stoel. Diepe buiging voor het vakmanschap van de Wëreldbänd". - Trouw - 5 sterren

Zeer de moeite waar om te komen kijken, lijkt ons. Dit kan op zaterdag 1 april in De Stoep. Meer informatie, klik hier!