Seizoen 2023/24 staat in de startblokken!

di 23 mei 2023

Ons nieuwe theaterseizoen staat in de startblokken!

Vanaf 22 mei om 22.00 uur is het nieuwe theaterprogramma voor seizoen 2023/2024 voor iedereen zichtbaar op onze website.  Bestellen van kaarten voor voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen is mogelijk vanaf 30 mei om 13.30 uur. Vrienden van het theater kunnen met voorrang bestellen van 24 mei 13.30 uur tot 30 mei 13.00 uur.

Vriend worden van het theater? Kijk voor meer informatie op www.theaterdestoep.nl.

De theaterbrochure is vanaf 23 mei gratis af te halen in het theater (Theaterplein 1, Spijkenisse)! Vrienden van het theater ontvangen de brochure thuis. U kunt de brochure ook digitaal bekijken.

Gun jezelf een avondje uit!

Het afgelopen seizoen is gebleken dat het publiek na de theaterloze Corona-jaren er echt aan toe was om er weer lekker op uit te gaan. Met op de eindteller ruim 70.000 kaarten verkocht zijn we weer op hetzelfde niveau als voor Corona. En met de programmering voor het nieuwe seizoen hebben wij er alle vertrouwen in dat we deze aantallen gaan overtreffen. Er staan nl. maar liefst ruim 200 voorstellingen op het programma in alle mogelijke genres en voor alle leeftijden!

Het programma

Er zijn bijzondere voorstellingen geboekt als o.a. ‘Faulty Towers The Dining Experience’, grote voorstellingen met big bands, o.a. The Cinemusic Experience, Sven Hammond Big Band plays Ray Charles en Dennis van Aarssen met Big Band presenteert ‘Christmas when you’re here’.

Opnieuw mooie titels uit musicalland, zoals Mamma Mia!, maar liefst zes keer (!) te zien in ons theater, ‘De Hospita’ van Simone Kleinsma en Paul Groot en ‘Boni the musical’, een op waarheid gebaseerd verhaal over de strijd tegen de slavernij.

Veel muziek met o.a. Waylon, Herman van Veen, The Dutch Eagles, Nick Schilder, Country Roads, Jamai, ‘Whitney – Queen of the Night’, Karin Bloemen & Old School Band, ‘The Freddy Mercury Story’, 3JS en Red Limo Quartet en Jan Douwe Kroeske vs Nederpop All Stars.

Maar ook een mooi klassiek programma in het Witte Kerkje van Simonshaven en een avontuurlijk Jazz programma met o.a. het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met een tribute to Ella Fitzgerald.

Ook op opera- en balletgebied zit u bij De Stoep goed met o.a. ‘De Notenkraker’ door het Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora en de opera ‘De Barbier van Sevilla’ door de Staatsopera van Moldavië.

Voor de kinderen is er weer een mooi programma samengesteld met een voordelige peuter- en kleuterserie voor € 22,50 voor drie voorstellingen. Daarnaast zomaar een greep uit het jeugdaanbod: de première van Rapunzel de musical (4+), Disney Winnie de Poeh de musical (4+), Het avontuur van Pieter Konijn (3+), Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand (6+), Mega Mindy Show (4+), Checkpoint Theater (8+)  en heel veel andere mooie en humoristische jeugdvoorstellingen.

Het cabaretprogramma kent namen als: Najib Amhali, René van Meurs, Bert Visscher, Claudia de Breij, Sjaak Bral, Rayen Panday, Guido Weijers, Ashton Brothers, Kommil Foo, Tineke Schouten, Lenette van Dongen, Pieter Derks en Philip Geubels.  En vergeet de voordelige cabaretseries niet, waarbij je 5 avonden kennis kunt maken met verschillende cabarettalenten voor € 55,--!

Toneelliefhebbers worden getrakteerd op mooie en hilarische stukken als o.a.  ‘Wat mijn man niet weet’, ‘De ongeplukte zusters van Almere County’ met o.a. Plien van Bennekom en Ilse Warringa, ‘Murder on the Orient Express’, ‘De komedie over een bankoverval’, geregisseerd en bewerkt door Jon van Eerd en ‘Masterclass’ met Pia Douwes.

Dansvoorstellingen van o.a. Isabelle Beernaert, Conny Janssen Danst en ISH Dans Collective. En andere grote shows als ‘Irish New Year Party’ van Rhythm of the Dance, de première van Christian Farla, Soy de Cuba, African Mama’s, Top 2000 Live e.v.a.

Kortom: zoals altijd teveel om op te noemen. Neem dus vooral een kijkje op onze website!