Nieuwe directeur van Theater de Stoep en Centrum voor de Kunsten Spijkenisse

wo 17 augustus 2016

Rob van Wijk nieuwe directeur Theater de Stoep en Centrum voor de Kunsten

Het college van burgemeester en wethouders van Nissewaard heeft Rob van Wijk benoemd tot nieuwe directeur van Theater de Stoep en van het Centrum voor de Kunsten. Van Wijk volgt per 1 september de huidige directeur Reggy Barra op, die met pensioen gaat.

Samenwerking
De nieuwe directeur (47 jaar) heeft veel kennis van de theaterwereld opgedaan als theaterprogrammeur bij de Kunstlinie Almere Flevoland en was tien jaar lang directeur van Schouwburg Nieuwe Doelen in Gorinchem. Zowel Van Wijk’s cultureel ondernemerschap als zijn voorliefde voor theater waarbij de beleving van bezoekers belangrijk is, zijn kenmerkend voor zijn manier van werken. Daarbij zoekt hij nadrukkelijk de samenwerking met andere partners in het culturele veld, maar ook met het bedrijfsleven.

Sporen verdiend
Cultuurwethouder Hamerslag is verheugd over de komst van Van Wijk: “Cultuur staat hoog in het vaandel bij Nissewaard. We zijn dan ook blij dat we met Rob van Wijk een directeur binnenhalen die zijn sporen in de theaterwereld heeft verdiend en die gewend is met andere commerciële partners te werken aan een optimaal kunst- en cultuurklimaat. De gemeente Nissewaard kan die kwaliteiten van een directeur voor Theater de Stoep en het Centrum voor de Kunsten goed gebruiken.”

Vertrouwen
Van Wijk ziet uit naar zijn nieuwe werkkring: “De gemeente Nissewaard heeft met veel lef de afgelopen jaren geïnvesteerd in cultuur. Met als boegbeeld het prachtige Theater de Stoep. Ik vind het geweldig om in zo’n ambitieuze omgeving en in zo’n theater te mogen werken. De enthousiaste groep medewerkers van zowel het theater als het Centrum voor de Kunsten geven me alle vertrouwen, dat we de komende jaren verder zullen uitgroeien tot onmisbare culturele peilers van de gemeente Nissewaard. We zullen als theater een prominente plek in theaterland innemen”.