Wil je ook meespelen in de voorstelling Beauty en het beest?

ma 18 december 2017

Op 14 januari a.s. doen in ieder geval 12 kinderen en jongeren (8-16 jaar) uit Spijkenisse en omgeving auditie voor 'Beauty en het beest' in Theater de Stoep.

Familievoorstelling 'Beauty en het beest' is op 10 februari te zien in De Stoep en wordt gespeeld door acht professionele spelers van Maas theater en dans, acht zangers van het Nederlands Kamerkoor en acht lokale kinderen en jongeren (8 tot 16 jaar). Maas selecteert uit alle auditanten acht kinderen en jongeren die mogen meespelen. Er is nog plek voor meer auditanten!

Meespelende kinderen en jongeren
Beauty en het beest wordt gebracht door professionele acteurs van Maas theater en dans en professionele zangers van het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast zoekt Maas in alle tourneesteden kinderen en jongeren die willen meespelen. Regisseur Moniek Merkx over het meespeelproject: “Bij Maas zie je altijd echte mensen op het podium, stoere professionele performers die zich echt durven laten zien. Daarnaast kijken we steeds vaker naar echte mensen zonder opleiding. We zoeken ongewone persoonlijkheden, kinderen en jongeren die rustig en innemend zichzelf durven zijn.”

Auditie Spijkenisse: nog beperkt aantal auditieplekken!
Er hebben zich al 12 kinderen en jongeren aangemeld, er zijn nog een beperkt aantal auditieplekken over. De auditie is eigenlijk een workshop, dus ook al word je niet gekozen, heb je toch een leuke middag. Info en aanmelden: maastd.nl/meespelen. De foto bij dit artikel zijn enkele van de auditanten die al zijn aangemeld. (Amber, Davina, Desi, Mirre, Sara, Tabitha en Thijs). 

Repetities
De acht kinderen en jongeren die na de auditie worden gekozen, zullen twee keer repeteren, namelijk op 3 februari in het CvdKS en op 10 februari in Theater de Stoep, beide dagen van 13.00 – 17.00 uur.

Betoverend theaterspektakel (8 tot 108 jaar)
Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal.
Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien plukken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep echte kinderen die ook door het sprookjesbos dwalen.
Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen. Een betoverend liefdesverhaal voor iedereen van 8 tot 108.

De voorstelling 'Beauty en het beest' speelt op 10 februari 2018 in Spijkenisse. Meer informatie over de voorstelling vind je hier.