Liesbeth List kondigt haar afscheid aan

ma 21 augustus 2017

Liesbeth List (75) heeft besloten niet meer op te treden, geen interviews meer te geven of anderszins openbare activiteiten te ondernemen.

Afgelopen vrijdag (18 augustus) kondigde zij aan om gezondheidsredenen haar carrière, die in 1962 begon, te beëindigen. Als gevolg van een hersenschudding en daaruit voortgekomen littekenweefsel lijdt zij aan vergeetachtigheid. Zelf geeft zij aan hiervan geen hinder te ondervinden omdat ze het niet zo in de gaten heeft. Ze probeert dingen te onthouden door ze op te schrijven en anders schiet de familie haar te hulp. Volgens haar dochter komt ze regelmatig niet meer uit haar woorden en vergeet dingen. Liesbeth: "Ik ben nog in leven en moet zo lang als het kan genieten van mijn familie en dierbaren. Ik kan wel jammeren over geheugenverlies, m'n rechteroog dat niet goed meer werkt of mijn gehoor dat te wensen over laat, maar ik ben wie ik ben."

Op 2 oktober is de première van 'Liesbeth de Musical' over haar leven en werk te zien in Carré Amsterdam. Deze musical is op vrijdag 6 oktober te zien in De Stoep in Spijkenisse. Hans Cornelissen, producent en goede vriend van Liesbeth List: "Liesbeth heeft er volop aan meegewerkt. In het script mocht alles van haar worden gebruikt, ook de shit in de perioden waarin het minder met haar ging. Ze heeft ons alle support gegeven. Ze was bij de audities voor de hoofdrol. Toen Renée van Wegberg 'De Verzoening' zong, heb ik haar voor het eerst van haar leven zien huilen."

30 oktober wordt ook haar biografie 'De dochter van de vuurtorenwachter' gepresenteerd, waarin wordt ingegaan op onder meer haar taalgebruik in de liedjes en haar vertolkingen. 

Liesbeth List geeft aan op gepaste afstand zeker aanwezig te zijn bij de première van de musical en de presentatie van de biografie. "Dat is zo bijzonder voor deze oude tante, dat die twee momenten er nog aan komen! Toen Hans (Hans Cornelissen) twee jaar geleden belde met het plan voor een musical over mijn leven en werk, dacht ik dat hij gek geworden was en een grap maakte. Maar hij meende het en ik vind het geweldig! Het is een monument voor mij, terwijl ik er nog ben." "Mijn carrière gaat op deze manier nog even door, terwijl ik er zelf niets meer voor hoef te doen. Het is tijd voor de volgende generatie om de fakkel aan over te dragen en ik ben ontzettend dankbaar voor het fantastische artistieke leven dat ik heb gehad. De vele prijzen, onderscheidingen en bovenal de liefde van het publiek hebben mij er altijd bovenop gehouden maar nu is aales wwel zo'n beetje gezegd. Het is af, het is klaar. Ik wil iedereen hartelijk bedanken".

Meer informatie over 'Liesbeth de Musical', klik hier!