De Stoep genomineerd voor Theater van het jaar 2018!

ma 8 oktober 2018

Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. De VVTP Theaterprijs wordt uitgereikt na een uitgebreide (blinde) stemprocedure. De producenten van de VVTP vragen hun verschillende afdelingen de theaters op verschillende punten te beoordelen aan de hand van een aantal vragenlijsten. De scores worden opgeteld en gewogen door de directie, die geen stembevoegdheid heeft. Tot aan de uitreiking is de uitslag niet bekend bij de leden.

De beoordeling gaat over een vijftal gebieden: Marketing en Promotie (denk aan de campagne, eigen initiatieven en implementatie van aangeleverde ideeën, de website, gebruik van social media, brochure, kennis van publiek), Ondernemerschap (exploitatie, actuele visie op ontwikkelingen in de markt, betrouwbaarheid, kwaliteit programma), Samenwerking (klantvriendelijkheid, transparantie, oplossingsgerichtheid, nauwkeurigheid borderellen, acceptabele toeslagen, toepassing nieuwe technieken), Bereikbaarheid (faciliteiten, ontvangst, gastvrijheid, artiestenfoyer, bezoekersontvangst) en Techniek (kwaliteit apparatuur, faciliteiten, kundigheid personeel, oplossingsgerichtheid). Voor alle gebieden geldt dat de ontwikkeling van het theater het afgelopen jaar wordt meegewogen.

In onze categorie, grote theaters, zijn de volgende theaters genomineerd:

DeLaMar Theater - Amsterdam
De Meervaart - Amsterdam
Amphion - Doetinchem
Parktheater - Eindhoven
Theater aan het Vrijthof - Maastricht
Nieuwe Luxor - Rotterdam
De Stoep - Spijkenisse

In de categorie kleine theaters zijn genomineerd: 

Dilligentia - Den Haag
Theater Speelhuis - Helmond
Westlandtheater de Naald - Naaldwijk
Theater Walhalla - Rotterdam

De prijs wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs die op 19 november 2018 plaatsvindt in Theater de KOM in Nieuwegein. De winnaar neemt een speciaal vervaardigde stoel, ontworpen door Carla Janssen Höfelt, in ontvangst en houdt deze stoel een jaar bij zich. De stoel staat nu nog Schouwburg Amphion (Doetinchem) en  in Westlandtheater De Naald (Naaldwijk), de winnaars van 2017.

Kijk hier voor meer informatie over de VVTP.