Theater de Stoep genomineerd voor Theater van het Jaar 2016!

di 13 december 2016

Theater de Stoep is trots om te mogen melden dat wij door de VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten) zijn genomineerd voor: Theater van het jaar 2016!

 

De VVTP heeft zeven grote en drie kleinere theaters genomineerd en in de categorie grote theaters is De Stoep genomineerd.

Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. De leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent.

De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel - ontworpen door Carla Janssen Höfelt -  in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. De felbegeerde stoel staat nu nog in de Rijswijkse Schouwburg, de winnaar van 2015.

De VVTP bestaat uit de zeventien grootste theater- en muziekproducenten die samen ca. 60% van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen. De belangenvereniging streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het gebied van toneel, muziek, cabaret, musical, opera en overige podiumkunsten. 

De Theater van het Jaarprijs 2016 wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse VVTP Theaterbeurs die op 30 januari 2017 plaatsvindt in Theater De Meervaart in Amsterdam.

Lees hier het volledige persbericht van de VVTP!