Drs Down! in première

vr 25 augustus 2017

23 augustus is drs Down! in premiere gegaan in het DeLaMar in Amsterdam. 

Het verhaal spreekt tot ieders verbeelding. een waarbegebeurd verhaal van een jongen, Lucas, met het syndroom van Down die een universitaire graad weet te behalen. Gebasseerd op het verhaal van de Spaanse Pablo Pineda Ferrer met wie Ivo Niehe, schrijver van dit stuk, eerder een interview had voor de TV Show. Ivo Niehe wil met dit 'filmisch muziektheaterstuk' zoals hij het zelf noemt, laten zien welke vooroordelen en tegenslagen er te overwinnen zijn voor een jongen met het syndroom van Down die gewoon mee wil doen op school en in de maatschappij. Na een confronterend begin in het toneelstuk, keert het tij zich en krijgt de hoofdrolspeler Lucas meer voor elkaar dan dat je in eerste instantie zou verwachten.

Inmiddels zijn er een aantal recensies gebubliceerd:

Kester Freriks in het NRC - ***: "Op mooi-dramatische manier komen de pesterijen op school in beeld, met uitbundig dansende leerlingen die deze jongen "het gekkenhuis"toewensen. Lucas' moeder, gespeeld door Anne-Mieke Ruyten, vervult een hoofdrol in de moeite die ze zich getroost om haar zoon een toekomst te bieden zoals van alle kinderen. In conflict met haar man (Hugo Haenen) levert dit stekre scènes op, waarbij herkenbaar sentiment en gevoelige liedteksten voor een fijne feelgood-sfeer zorgen."

Sander Janssens, Theaterkrant.nl - **: "...het stuk heeft een belangrijke, mooie premisse. ...De mooie scènes tussen Lucas en Tom, en ook de spannende aanzet tussen Lucas en zijn klasgenootje Eva (Sanne van Veen) zijn te summier."

Nando Liebregts (21) speelt Lucas. Rutger Messerschmidt (26), speelt de rol van Tom, zijn beste vriend. "Met hun pure spel en niet-ingestudeerde présence weten zij ieder hart te veroveren." aldus het NRC en "ze spelen hun personage oprecht en hun samenspel levert vaak een ontroerende schets van een bijzondere vriendschap op." aldus theaterkrant.nl

Drs Down! is op 22 november te zien in Theater de Stoep. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren!