Theater van het jaar 2018!

di 20 november 2018

Wij zijn heel trots om u te mogen laten weten dat wij ons Theater van het Jaar 2018 mogen noemen!

Sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. De VVTP Theaterprijs wordt uitgereikt na een uitgebreide (blinde) stemprocedure. De producenten van de VVTP vragen hun verschillende afdelingen de theaters op verschillende punten te beoordelen aan de hand van een aantal vragenlijsten. De scores worden opgeteld en gewogen door de directie, die geen stembevoegdheid heeft. Tot aan de uitreiking is de uitslag niet bekend bij de leden.

De beoordeling gaat over een vijftal gebieden: Marketing en Promotie (denk aan de campagne, eigen initiatieven en implementatie van aangeleverde ideeën, de website, gebruik van social media, brochure, kennis van publiek), Ondernemerschap (exploitatie, actuele visie op ontwikkelingen in de markt, betrouwbaarheid, kwaliteit programma), Samenwerking (klantvriendelijkheid, transparantie, oplossingsgerichtheid, nauwkeurigheid borderellen, acceptabele toeslagen, toepassing nieuwe technieken), Bereikbaarheid (faciliteiten, ontvangst, gastvrijheid, artiestenfoyer, bezoekersontvangst) en Techniek (kwaliteit apparatuur, faciliteiten, kundigheid personeel, oplossingsgerichtheid). Voor alle gebieden geldt dat de ontwikkeling van het theater het afgelopen jaar wordt meegewogen.

In onze categorie, grote theaters, waren de volgende theaters genomineerd: DeLaMar Theater - Amsterdam, De Meervaart - Amsterdam, Amphion - Doetinchem, Parktheater - Eindhoven, Theater aan het Vrijthof - Maastricht, Nieuwe Luxor - Rotterdam, De Stoep - Spijkenisse.

JURYRAPPORT

Het theater dat zich winnaar van de VVTP Theater Prijs 2018 mag noemen, ‘staat zijn mannetje’ op het gebied van gastvrijheid en marketing. Artiesten, crew en publiek noemen het ‘een heerlijke plek’ om te zijn, en voor de producenten is het buitengewoon prettig samenwerken met dit vernieuwende betrokken theater.

Dit theater biedt een kwalitatief goed en gevarieerd programma, en durft nieuwe producties te programmeren omdat het zijn publiek offline én online goed weet te bereiken. De marketingafdeling gaat enerzijds actief aan de slag met aangeboden ideeën en toont anderzijds initiatief en originaliteit. Bij het behalen van succes treedt zeker geen luiheid op: men streeft altijd naar meer, en weet daarmee verschil te maken.

De afdeling theatertechniek beschikt niet alleen over uitstekende technische voorzieningen maar ook over zeer gedreven, ervaren en gastvrij personeel. Met de technici van de bespeler krijgen ze het steeds weer voor elkaar een team te smeden voor die dag.

In de samenwerking met dit theater wordt de communicatie steevast ervaren als vlot, duidelijk en transparant. De directie is het toonbeeld van gastvrijheid, altijd zichtbaar in het veld en beschikt over grote kennis omtrent producties.

Het theater heeft zich op een zeer positieve manier gepositioneerd in de eigen regio én in het land. ‘Betrokkenheid’ is hierbij het sleutelwoord. Bij voorstellingen, bij het publiek, bij de branch en bij de bespeler: in dit theater voelt het daadwerkelijk als ‘samen’.

De VVTP Theater Prijs 2018 in de categorie grote theaters is toegekend aan:

Theater de Stoep, Spijkenisse

19 november 2018

De speciaal hiervoor vervaardigde stoel, ontworpen door Carla Janssen Höfelt, is inmiddels te bezichtigen in de foyer!